KICKICO, büyük bir siber saldırıya uğradı
KICKICO, büyük bir siber saldırıya uğradı

KICKICO, büyük bir siber saldırıya uğradı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

26 Temmuz’da bir ICO ve kitle finansman platformu olan KICKICO, büyük bir siber saldırıya uğradı. Hacker’lar, Ethereum platformu ve 70,000,000 değerinde KICK tokenine dayanan KICK akıllı sözleşme hesabına erişim sağladılar. Bu da şu anki döviz kuru üzerinden 7,7 milyon dolara karşılık geliyor.

KICKICO, büyük bir siber saldırıya uğradı

Kurum güvenlik ihlalini Twitter üzerinden duyurdu. Elde edilen bulgulara göre, bilgisayar korsanları, sahiplerin özel anahtarına erişim sağladı ve faaliyetlerini gizlemek için KickCoin ile entegrasyonu bulunan Bancor ağı [BNT] tarafından kullanılan yöntemleri kullandı. Bancor ağı, entegre tokenlar’ın anında başka bir token’a dönüştürülmesini sağlayan merkezi olmayan bir likidite ağı olup KICKICO’nun ortaklarından biridir.

Hackerlar, KICKICO’nun yaklaşık 40 adresindeki token’ları indirebildiler ve daha sonra aynı karşılık gelen miktara değecek diğer 40 adreste de token yarattılar. Bu şekilde, ağdaki toplam token  sayısı değişmedi.

Ekip, tokenler üzerindeki denetimi geri kazandı

Ancak KICKICO’nun ekibi, saldırıya uğramış özel anahtarı, soğuk depoda saklanan ve daha fazla kayıpları önleyen özel anahtarla değiştirerek, token’lar üzerindeki yetkiyi yeniden kazanabildi.

Akıllı sözleşmeleri üzerindeki kontrol başarıyla ve tamamen geri yüklendi. KICKICO ekibi, token sahiplerinin cüzdanlarındaki token kaybına ilişkin şikayetleri bildirmeye başladığında derhal hack’e yanıt verdi. Cüzdanlardan neredeyse 800.000 dolar değerinde KickCoins eksildi.

Ekip, KickCoin sahiplerinin cüzdanlarının artık güvenli olduğunu bildiriyor. Token sahipleri, kayıp token’larını kullanmak için KICKICO’yu resmi e-posta adreslerine gönderebilir.

İhlalden sonra, KickCoin son 24 saatte% 2.20 oranında düştü ve 0,1 $ fiyatla işlem görüyor.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin