Bitcoin'e yatırım yapanlar SEC’in kararı nedeniyle darbe aldı
Bitcoin'e yatırım yapanlar SEC’in kararı nedeniyle darbe aldı

SEC’in Bitcoin ETF’si için kararı altkoinlerin fiyatını nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin boğaları fiyat yükselişini beklerken, yatırımcıların çoğu SEC’in Bitcoin ETF’si için kararının gelecekte altkoinleri nasıl etkileyebileceği düşünüyor.

SEC’in Bitcoin ETF’si için kararı altkoinlerin fiyatını arttırabilir!

Dijital yatırım uzmanı ve BKCM CEO’su Brian Kelly Bitcoin rallisinin başladığına ve lider kripto paranın uzun sürecek bir boğa koşusunun ilk aşamalarında olduğuna inanıyor. Brian Kelly’in bu tahminin arkasında 3 sebep bulunuyor: Bitcoin ETF spekülasyonları, kurumlar, Aralık 2017’ye göre Bitcoin fiyatları ve web 3.0 (yeni ve gelişmiş internet) konusu. ETF hakkındaki haberler son dönemlerde kripto para sektörünün gündeminde.

Bitcoin Haziran ayından beri en yüksek fiyata ulaşmış durumda. Fiyat 5.700 dolardan 7.800 dolara çıktı ki bu yaklaşık %37 oranında bir artışı gösteriyor. Eğer Bitcoin ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’ndan (SEC)  ETF konusunda onay alırsa bu yükselişin daha fazla olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Brian Kelly’e göre, altkoinlerin fiyatları da bu yükseliş mitingine eşlik edecek.

Bitcoin’den diğer kripto paralara doğru aşırı miktarda para akışı olabilir

SEC ETF isteklerini reddedebilir. SEC birçok yatırımcının yazdığı dilekçelerin geri çekilmesini isteyebilir veya kararı erteleyebilir. Kelly’ye göre Bitcoin ETF’leri beklenildiği gibi yakın zamanda başlatılmayacak.

Örneğin geçen sene ETF başvurusu reddedildi. Bu altkoinlerin fiyatının artması ile sonuçlandı. Burada Kelly, Bitcoin’in daha iyi performans gösterdiğini ve altkoinlerin fiyatlarının düzeldiğini söylüyor. Bitcoin’e akan paraların etkisiyle ETH ve XRP gibi yüksek piyasa değeri olan kripto paralar yatay hareket etti. Eğer ETF onay alamaz, hatta ertelenirse Bitcoin’den diğer kripto paralara doğru aşırı miktarda para akışı olabilir.

CBOE yatırımcısı Jeff Kilburg yatırım stratejisinden bahsetti

CBOE yatırımcısı Jeff Kilburg yatırım stratejisinden bahsetti. Kilburg 8 bin dolardan BTC alıp kısa süreli bir kayıptan sonra boğaları beklemenin mantıklı olduğunu söylüyor. Aynı zamanda Bitcoin fiyatı 8.800 dolar seviyesine ulaşırsa Kilburg’a göre daha yüksek seviyeler görülebilir. Bu nedenle Kilburg, stratejik olarak ticaret yapmak için “durma” durumunun sadece Bitcoin’in 7.600 dolara düştüğü an olduğunu belirtiyor. Yazım sırasında Bitcoin, 8.144 dolardan işlem görüyor. Lider kripto para şu anda, 141 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin