Sıcak gelişme: Ripple mahkemeye ön savunmasını sundu
Sıcak gelişme: Ripple mahkemeye ön savunmasını sundu

SEC’in açtığı davayı Ripple’ın kazanma ihtimali var mı? Uzmanlar açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sadece birkaç hafta önce XRP, Bitcoin’den daha iyi performans gösteriyordu ve Ripple ile ilgili her şey güllük gülistanlık bir durumdaydı. Ancak, 10 günden daha kısa bir süre önce, tüm bu olumlu durumlar aniden sona erdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Ripple’a ve en üst düzey iki yöneticisine menkul kıymet dolandırıcılığı konusunda dava açtığı ortaya çıktı.

“Şikayet, Ripple’ın 2013’ten başlayarak, XRP olarak bilinen dijital varlıkların ABD’deki ve dünyadaki yatırımcılara kayıtsız menkul kıymetler olarak satılması yoluyla fon sağladığını iddia ediyor. Ripple’ın ayrıca, emek ve piyasa yapma hizmetleri gibi nakit dışı bedeller karşılığında milyarlarca XRP dağıttığı iddia ediliyor.”

Manidar zamanlama

Haberler kripto para dünyasını şok etti. Dahası, SEC liderliğinin Trump yönetiminin geri kalanıyla birlikte görevden ayrılmadan önce sadece haftaları kaldığı için duyurunun zamanlaması gerçekten manidar.

XRP fiyatı muazzam bir düşüş yaşadı. XRP, Kasım ayının ortasından bugüne kadar 0,80 doların hemen altındaki en yüksek seviyesinden, bir noktada 0.1686 dolara kadar düştü. Bu %79’luk bir düşüşü temsil ediyor.

Bugün, son 24 saatte %2’lik bir artışla yazının yazıldığı sırada 0,2198 dolara yükselen fiyatla bir geri dönüş yapmış gibi görünüyor.

Borsaların delist etmesi

Her geçen gün başka bir kripto borsası XRP ticaretini tamamen askıya aldı veya kaldırdı. Dün, XRP’yi 13 Ocak 2021’den itibaren geçerli olmak üzere kaldıran son borsa Binance ABD oldu.

Kripto araştırmacısı Larry Cermak’a göre Kraken, XRP ticareti yapmak isteyen ABD’li kullanıcılara hizmet veren tek büyük borsa olarak kalıyor. Ancak Cermak, Kraken’in yakında diğerleriyle aynı çizgiye geleceği görüşünde.

En son gelişme, tüm tarafların ileriye dönük yolu tartışma fırsatına sahip olduğu Şubat 2021 için düzenlenen bir mahkeme öncesi konferans.

Garlinghouse, Noel arifesinden beri bu konuda sessiz kalsa da, bu dava mahkemeye kadar gidecek gibi görünüyor.

XRP sahipleri için özellikle endişe verici olan şey, SEC’in nadiren bir mahkeme davasını kaybetmiş olmasıdır.

SEC’in güçlü bir geçmişi var

Ripple’ın başına neler gelebileceğini belirlemek için SEC ile kripto para birimi ile ilgili geçmiş çalışmalara bakmak gerekir.

BitBoy Crypto olarak da bilinen YouTuber Ben Armstrong, bununla ilgili bir video yayınladı. İçinde Tezos, EOS, Telegram ve Kik’i içeren davalara atıfta bulunuyor.

Tezos ve EOS durumunda Armstrong, her iki şirketin de teslim olduğunu ve kendi cezalarını ödediğini belirtti. Yani hiçbir firma mahkemeye gidecek kadar ileri gitmedi.

Telegram ve Kik ise SEC’e meydan okumayı seçti.

Telegram’ın sonucu, mahkeme tarafını SEC ile gördü ve 18,5 milyon dolarlık bir ceza ve kayıtsız Gram tokenlarının satışında yatırımcılara 1,2 milyar dolar geri dönüşle sonuçlandı.

Kik davasında, mahkeme ayrıca, kayıtsız Kin tokenlaırnı yasadışı olarak satma suçlamaları konusunda SEC’in yanında yer aldı. Firmaya 5 milyon dolar ceza verildi.

Bu nedenle, Garlinghouse, “biz sadece yasanın sağ tarafında değiliz, aynı zamanda tarihin de doğru tarafında olacağız” derken, meselenin gerçekliği SEC’in güçlü bir siciline sahip olmasıdır.

Netice olarak Ripple’ın işi zor gibi gözüküyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin