SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi
SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi

SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC, Blockchain’ler için node işletmek üzere üstleniciler işe alarak Bitcoin ve kripto para sektörü üzerindeki gözetimini artırıyor. Yeni bir rapora göre, SEC bir Bitcoin ve bir Ethereum node’sinin yanı sıra Bitcoin Cash, Zcash, Stellar, EOS, NEO ve Ripple (XRP) gibi Blockchain’lerden de node çalıştırmayı planlıyor.

SEC Bitcoin, Ethereum ve Ripple’ın node’lerini çalıştırmak istiyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), üstleniciler aracılığıyla kendi adına bir Bitcoin ve bir Ethereum node’unun yanı sıra Bitcoin Cash, Stellar, Zcash, EOS, NEO ve XRP Ledger gibi Blockchain’lerden de mümkün olduğu kadar fazla node çalıştırmayı istiyor. SEC’in bu hamlesinin arkasındaki neden “riski izleme, uyumu iyileştirme çabalarını desteklemek ve komisyon üyelerini dijital varlıklar konusunda bilgilendirme” şeklindedir.

Esasen, SEC’in Blockchain izleme ve uygunluk araştırmalarına yardımcı olmak veya dış kaynak sağlamak için analitiklerini artırmak istiyorlar gibi görünüyor. Haberler, Twitter kullanıcılarından karışık bir tepki aldı. Bazıları bu hamlenin SEC’in kripto paraları kabul ettiğinin bir işareti olduğunu düşünürken, bazıları ABD hükümetinin kriptoyu artık yasaklamayacağı belirtti.

SEC node’leri: Veri ve analizi geliştirecek mi?

eToro kıdemli analisti Mati Greenspan bu sabahın erken saatlerinde bir yazı yayınladı ve şöyle dedi:

Bu günü göreceğimi asla düşünmedim.

Mati Greenspan’ın tweeti üzerine Twitter kullanıcıları SEC’in kamuya açık Blockchain’lerle ilgili bilgilerin çoğuna, Blockchain araştırmacıları aracılığıyla kolayca erişilebileceğini belirtti. Ancak SEC, doğrudan kendi node’lerini çalıştırarak analiz için daha fazla bilgi alabileceğini düşünüyor gibi görünüyor.

SEC ayrıca “hash algoritmaları, hash rate, madencilik zorluğu, ödüller, işlem miktarı ve büyüklüğü, kripto para arzı ve Blockchain büyüklüğü” de dahil olmak üzere, halka açık olan diğer verilere de doğrudan erişim istiyor. Yani SEC, günlük olarak bir özet akışı veya API aracılığıyla güncellenen bir dökümü sağlanan genesis bloğundan gelen tüm verileri istiyor.

Micky.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin