featured
Kripto para projesi Salt, SEC’ten bir mahkeme celbi aldı

SEC, yeni bir kripto para projesi denetimi ile gündemde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir kripto para projesi daha SEC denetimi altında! Bir zamanlar kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Erik Voorhees ile ilişkili olan kripto kredi şirketi Salt Lending Holdings Inc, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) soruşturmasıyla karşı karşıya geliyor.

Kripto para projesi Salt, SEC’ten bir mahkeme celbi aldı

2016 yılında kurulan ve müşterilerin kripto paralarını fiat para kredilerine karşı teminat olarak kullanan Salt, bu konuyu bilen kaynaklara göre bu Şubat ayında menkul kıymetler düzenleyicisinden bir mahkeme celbi aldı. Diğer konuların yanı sıra SEC, Salt’ın 2017 yılında yaptığı token satışında ajansa kaydedilmesi gereken menkul kıymet satıp satmadığı ve token gelirlerinin nasıl kullanıldığı gibi konuları araştırıyor.

ShapeShift platformunun CEO’su olarak bilinen Voorhees’in Salt’ta ‘liderlik’ rolünü üstlendiği ve 2017 yılının Ağustos ayında ilk SALT token satışından beş gün önce SEC tarafından ‘direktör’ olarak listelendiği belirtiliyor. Bu ikinci nokta Voorhees’in daha önce SEC tarafından soruşturulması ve özel piyasalarda para toplama yasaklandığı için özel bir münakaşa konusu. 2014 yılında Voorhees, Bitcoin ile ilgili iki girişimde kamuya açık olmayan halka arzlar nedeniyle SEC tarafından 50.000 dolar para cezasına maruz bırakıldı.

Erik Voorhees, SEC’ten para cezası alabilir

Eski bir SEC direktörü olan Keith Higgins, 2014’teki hükümden dolayı Voorhees’in SEC tarafından güvenilmez, kötü bir aktör olarak adlandırıldığını söylüyor. Voorhees, Salt’ın 2017’deki SEC başvurusunda yer almasının yanı sıra şirketin internet sitesi ve tanıtım materyalleri üzerinde bir Salt direktörü olarak gösterildi. 2017 yılının Kasım ayında ise Salt’ın SEC açıklamasını değiştirdi ve Voorhees’ten söz etmekten kaçındı.

Bir Salt yöneticisi olan Jennifer Nealson, şirketin Şubat ayında bir mahkeme celbi aldığını doğruladı ve Voorhees’in Salt’e erken dönemde katkı sağladığını ancak artık resmi kapasitede herhangi bir hizmeti olmadığını söyledi.Menkul kıymet avukatları, SEC’in Voorhees’in kanunu ihlal ettiğine karar verirse şirkete karşı para cezası kesebileceği belirtiyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin