17 Kasım Ethereum
17 Kasım Ethereum fiyat analizi: ETH 180 dolar direncini deniyor

17 Kasım Ethereum fiyat analizi: ETH 180 dolar direncini deniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

17 Kasım Ethereum fiyat hareketleri için kritik noktaları şu şekilde:

  • Ethereum kısa vadedeki dip fiyatını 178 dolardan 174 dolara çekti.
  • Toparlanma hareketi 184 dolar seviyesi ile sınırlı kaldı.
  • Mevcut dip seviyesine göre (174 dolar) toparlanma için kritik direnç 180 dolar

17 Kasım Ethereum fiyat hareketleri

Ethereum önceki gün dip yaptığı 178 dolar seviyesinden toparlanma belirtisi gösterse de 184 dolarda gelen satıcılı işlemler ETH/USD paritesinin 174 dolar kadar çekilmesine neden oldu. Dün tüm gün boyunca aşağı doğru inen bir Ethereum izledik.

Gün kapanışı sonrası ise Ethereum 174 dolar seviyesinden yükselmeye başladı ve şu an öğle saatlerindeki seviyesi olan 177 dolar kadar ulaştı.

Mevcut düşüşün başladığı 210 dolar seviyesi tepe ve son dip hareketi 174 dolar referans alınarak belirlenen Fibonacci düzeltme seviyelerine göre ETH’nin yukarı yönlü bir toparlanma için fib 0,144 seviyesinin üzerinde 4 saatlik kapanışlar yapmasını bekliyoruz.

Bu yüzden fib 0,144 seviyesinin denk geldiği 180 dolar karşımıza önemli bir direnç noktası olarak çıkıyor. Bu seviyesinin kapatılması halinde önceki gün fiyatın döndüğü 184 dolarda da bir direnç görebileceğini tahmin ettiğimiz Ether, Hafta sonu işlemlerinin sınırlı kalması durumunda –düşük hacimden dolayı- bu iki fiyat aralığında dalgalı seyir izleyebilir.

Yeni haftanın başlangıcında ise yükseliş senaryosuna baktığımızda hafta başında 184 dolar kayıpsız geçilebilirse genelde Fibonacci düzeltmelerinin bir durağı olarak gördüğümüz Fib 0,618 seviyesi olan 196 dolara kadar bir yükseliş bekleyebiliriz.

Aşağı yönlü görünümünde belirlediğimiz 184 dolar ve 180 dolar dirençleri geçilemez ise ETH/USD paritesinin yeni dip arayışlarına doğru yönelebileceğini görebiliriz. Bu yeni dip seviyesinin 174 doların altında oluşması bu durumda muhtemel bir sonuç olacaktır.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

4 saatlik fiyat grafiğinde MACD, negatif görünümünden çıkmış olup, yeşile dönmek üzere. Bu durum denenmesi muhtemel olan 180 doların geçilmesi için tetikleyici olabilir.

4 saatlik ETH/USD grafiğindeki stokastik göstergesi için ise ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Çünkü fiyat grafiğinde de görüldüğü üzere ETH fiyatı aşağı kayarken Stokastik göstergesinin yukarı yönlü ivmesine şahit oluyoruz. Her zaman rastlanmayacak olan bu durum bir fiyat uyuşmazlığı oluştururken bu durum alımlardaki artışa rağmen düşüşün devam ettiğini anlatıyor. Aşırı alım bölgesine oldukça yakın olan stokastik göstergesinin bu bölgeye girdikten sonra sat sinyali vermesi, Ether’in yükselişini olumsuz etkileyebilir.

RSI ise bulunduğu 28 seviyesi ile satış işlemlerinin ağırlığını yansıtırken trend için olumsuz sinyaller veren CCI’nın RSI’yı destekler nitelikte olduğu görülüyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin