SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi
SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi

SEC ve CFTC’den yeni Bitcoin ve kripto para hamlesi geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD düzenleyicileri, Bitcoin ve kripto para piyasası düzenlemelerine odaklanmayı artırıyor. SEC ve CFTC başkanları, uzmanları işe almak ve insanları eğitmek için paraya ihtiyaçları olduğunu söylüyor.

SEC ve CFTC, Bitcoin ve kripto paraları üzerine yoğunlaşıyor

ABD’deki iki mali düzenleyicinin başkanları, kripto para birimi piyasası düzenlemesi için ayrılan finansmanı artırma talebi ile Kongre’ye başvurdu. Hem ABD Menkul Kıymetler hem de Borsa Komisyonu başkanı Jay Clayton ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu başkanı Christopher Giancarlo, bu alandaki genel bilgi düzeyini artırmak için Blockchain teknolojileri ve kripto para birimleri hakkında yeterli eğitim sağlamanın gerekli olduğunu belirtti. 

Bu yüzden, Bay Clayton, SEC’in menkul kıymetler piyasası ve kripto para birimi sektörünün büyük katılımcılarını düzenlemek için personeli arttırdığını belirtti. Daha önce, yetkili makam, tokenleri geleneksel menkul kıymetlerin (menkul kıymet tokenleri) özellikleriyle düzenlemeye yönelik kapsamlı bir yaklaşım oluşturmak için yasal bir danışman tutmaya karar verdiğini açıkladı. 

Mali düzenleyiciler, yeni bir düzenleme yapmayı planlıyor

Ayrıca, SEC’in kripto para birimleri, tokenler ve kripto  paralar dahil dijital varlıkları yüksek riskli yatırımlar olarak değerlendirdiğini vurguladı. Bu arada CFTC başkanı, bu kurumun, öz-düzenleme kuruluşlarına ve pazar aracılarına güvenmek yerine, merkezi olmayan Blockchain’ler ve ağlar dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan gelen verileri kullanarak bağımsız pazar analizi yapabilmek için bilgiyi genişletmesi gerektiğini söyledi.  Ayrıca, dijital para birimlerine olan ilginin artması nedeniyle şirketin yeni bir düzenleme yapmayı planladığını belirtti.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin