SEC bu kripto paraya dava açtı: İşte son gelişmeler
SEC bu kripto paraya dava açtı: İşte son gelişmeler

FLAŞ HABER: SEC, VanEck ETF kararını 30 Eylül’e erteledi, piyasalar düşüşe geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC VanEck ETF kararını erteliyor. ABD Sermaye Piyasası Kurulu; Cboe, VanEck ve SolidX firmaları tarafından desteklenen Bitcoin ETF hakkındaki kararını geciktireceğini açıkladı.

Bugün Amerikan düzenleyici organ tarafından yayımlanan ve erteleme kararını açığa çıkaran iki sayfalık bir belgede, kararın 16 Ağustos’ta tamamlanması/kapatılmasının 30 Eylül’e kadar uzatıldığı belirtiliyor. SEC, yalnızca haklarını kullandığını belirtiyor.

SEC’in asistan sekreterlerinden Eduardo A. Aleman konuyla ilgili şunları yazdı:

Komisyon, önerilen kural değişikliği üzerinde harekete geçilmesi için daha uzun bir süre tayin edilmesinin uygun olduğunu, böylece önerilen kural değişikliğini dikkate almak için yeterli zamana sahip olduğunu tespit etmiştir. Komisyon, Yasanın 19 (b) (2) bölümü uyarınca, önerilen kural değişikliğinin onaylanıp onaylanmayacağına karar verileceği tarihi olan 30 Eylül 2018 tarihini belirtir.

SEC VanEck kararını 45 gün daha geciktirebilir!

Bu duyurunun yayımlanmasıyla birlikte, kripto para endüstri liderleri ve etkileyicileri, uzun zamandır beklenen kripto destekli ETF için bu talihsiz sonuç hakkındaki düşüncelerini Twitter’dan dile getirdiler.

Kripto para ve fintek sektörlerine odaklanan Amerikalı bir avukat olan Jake Chervinsky şunları yazdı:

Beklenen sonuç, beklenen yürütmeden önce… Yeni son tarih: 30 Eylül Pazar günü. 16 Ağustos’taki son teslim tarihinden tam 45 gün önce 1 Ekim’i tahmin etmiştim, SEC’in önümüzdeki Pazartesi günü son teslim tarihini gerçekleştireceğini düşünüyordum.

Bu sektörün zeminine yakın olduğu bilinen Chervinsky, ABD Sermaye Piyasası Kurulu’nun potansiyel olarak karar tarihine ek olarak 45 gün ekleyeceği bir başka uzatma beklediğini ifade etti.

Bazıları bu düşünceyi sorgularken Chervisnky, komisyonun yargılama yetkisi verme hakkına sahip olduğunu belirterek, düzenleyici kurumun arar tarihini 29 Aralık’a kadar uzatabileceğini söyledi.

Bu aksaklık, bazı endüstri liderleri ve analistlerinin, Bitcoin ETF’nin 2018’de değil, 2019’un başında geleceği ortak paydasında buluşturdu.

SEC’in duyurusunun ardından Bitcoin 250 dolar geriledi

Beklendiği gibi SEC’in duyurusu piyasalarda sert bir düşüşe sebebiyet verdi. Bitcoin dakikalar içine 250 dolar fiyat kaybı yaşadı.

Bitcoin (BTC) 24 saatlik performans grafiği
Bitcoin (BTC) 24 saatlik performans grafiği

Haberin yazılma anında Bitcoin, %0,47’lik kayıpla 6.968,61 dolardan işlem görüyor. Bugün 22.39’da serbest düşüşe geçen lider kripto para, 23.24’e kadar 6.960 doların altına düşmüştü.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Kanadalı bir şirketin raporuna göre Bitcoin ETF 2019’a kadar gelmeyecek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin