Ohio Blockchain verilerini yasal olarak tanıyan son ABD eyaleti oldu
Ohio Blockchain verilerini yasal olarak tanıyan son ABD eyaleti oldu

Ohio Blockchain verilerini yasal olarak tanıyan son ABD eyaleti oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ohio, Blockchain’de saklanan ve işlenen verileri yasal olarak tanıyan en son ABD eyaleti oldu.

Haber, eyaletten milletvekillerinin mayıs ayında, gelişmekte olan teknolojinin güvenli bir şekilde sağlanması için Blockchain verilerinin ve akıllı sözleşmelerin elektronik kayıtlar olarak ele alınmasını öngören bir yasa tasarısı çıkarmasının ardından geldi.

Ohio valisi yasayı imzaladı

Pazartesi günü yapılan bir açıklamaya göre, SB300 tasarısındaki ifadelerin bir kısmı, daha sonra haziran ayında eyalet senatosu tarafından onaylanan ve nihayet cuma günü Ohio yasalarına eklenen SB200 tasarısına valinin imzalaması ile dâhil edildi.

Geçtiğimiz günlerde Ohio’nun Tekdüzen Elektronik İşlemler Yasası, “Blockchain teknolojisiyle güvence altına alınan bir kayıt veya sözleşmenin elektronik bir formda olduğu ve elektronik bir kayıt olarak kabul edildiğini” belirtmek için önceki haline göre revize edildi.

Blockchain teknolojisiyle güvence altına alınan elektronik imzaların, yasaya göre tanımlanan diğer elektronik imzalarla aynı yasal statüye sahip olduğu düşünülüyor.

Bununla birlikte, başlangıçta, akıllı sözleşmeleri tanımak için yasayı değiştiren dil önerisi, onaylanan tasarıdan çıkarıldı.

SB 300, elektronik sözleşmelerin sadece “sözleşmenin akıllı bir sözleşme terimi içerdiği için” yasal etkiyi veya uygulanabilirliği reddedilemeyeceğini açıkça belirtiyordu sözleri, akıllı sözleşmelerin devlette yasal belgeler için kullanılmasının önünü açıyor.

Başka eyaletler de benzer mevzuat üzerinde çalışıyor

ABD’nin başka bir yerinde, Arizona eyaleti, bir Blockchain üzerinde saklanan ve işlenen verilerin yasal statüsünü tanıyan bir tasarıyı da geçirdi. Aynı zamanda Kaliforniya’daki politikacılar şubat ayından beri benzer bir mevzuat üzerinde çalışıyor.

Ancak Florida ve Nebraska eyaletleri, benzer içerik taşıyan ve kendi eyaletlerinde teklif edilen tasarıları süresiz olarak ertelediler.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin