SEC Komisyon Üyesi: “SEC kriptoları engellememeli.”
SEC Komisyon Üyesi: “SEC kriptoları engellememeli.”

SEC üyesi Peirce, kripto piyasalarının kendi kendini düzenleme eğiliminde olduğunu savundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Komisyon Üyesi Hester M. Peirce, uygun ortam oluştuğunda kripto para piyasalarının kendi kendini düzenleme eğiliminde olduğunu savundu. Komiser, 9 Mart’ta MIT Bitcoin Expo 2019’da eski Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) başkanı Gary Gensler ile birlikte kripto piyasaları hakkında son görüşlerini dile getirdi.

Peirce, kripto topluluğunun kendi kendini düzenleme eğilimi içinde olduğunu savunuyor

Pierce’nin yorumları genel anlamda Gensler’den daha sağlam ve ulusal düzeyde düzenleyici bir çerçevenin arzu edildiği yönünde bir öneriydi. Gensler’in görüşüne göre, bu düzenlemeler, yalnızca menkul kıymet tokenleri veya karmaşık yatırım araçları sunan ticaret platformlarını değil aynı zamanda Bitcoin (BTC) gibi ürünleri listeleyen ticaret platformlarını da kapsayacak. Buna Peirce’nin cevabı ise şu şekildeydi:

Unutulmaması gereken önemli bir şey, insanların birbirleriyle olan etkileşimlerini düzenlemeleri ve Bitcoin fikrinin amacına uygun olarak kendini düzenleyebilecek bir topluluk olacaklarıdır. Sorunlar ortaya çıktıkça, bu topluluktaki insanlar bu sorunlarla nasıl başa çıkacağını düşünüyor.

Gensler’in, yatırımcı korumasını iyileştirme, kara para aklamayı önleme konusunu koordine etme ve farklı ülkelerdeki mevcut düzenleme ve uygulama farklarını ele alma konusuna odaklanan daha geniş bir kripto ticareti yelpazesinde ulusal seviyedeki düzenlemeyi genişletme yönünde fikirleri bulunuyor.

Gensler ile ülkelerin farklı yasal düzenlemelerinin üstesinden gelme konusundaki kısa bir tartışmada Peirce, devletlerin Banka Gizliliği Yasası kapsamında para aktarma yasalarını uygulamak için yasal bir zorunlulukları olduğu, ancak yine de kripto para piyasalarının yönlerini önemli ölçüde farklı derecelerde düzenleyebilecekleri statükoyu vurguladı.

Peirce kripto ürünleri için SEC uygunluğunun şart olduğunu yineledi

Peirce, şartlar olgunlaştığında hafif bir düzenleyici dokunuş olması gerektiği fikrini sürdürdü. Bununla birlikte, menkul kıymet tekliflerinin SEC’in kayıt şartlarına uyması gerektiğini belirtti. Ve menkul kıymet tokenlerini uygun bir şekilde listeleyebilmek için kuruma ya da alternatif takas yeri olarak kayıt yaptırmak için büyük kripto alım satım platformlarının yürüttüğü çabaları destekledi.

Daha önce de bildirdiği gibi, Peirce, kripto topluluğu tarafından sevilen bir kişilik. Ve geçen yıl Winklevoss ikizleri tarafından önerilen Bitcoin borsasında işlem gören fonu reddeden SEC’in ikinci kararına karşı muhalif tavrı ile “Crypto Mom” lakabını kazandı.

Bu Şubat ayında, ABD’de kripto düzenlemesi kurmanın uzun süren sürecinin nihayetinde faydalı olabileceğini ve endüstrinin kendine gelmesi için daha fazla özgürlük sağladığını öne sürdü.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin