Bitcoin dip veya çöküş: Analistler Bitcoin’de kan kaybını öngörüyor
Bitcoin dip veya çöküş: Analistler Bitcoin’de kan kaybını öngörüyor

Bitcoin (BTC) ve kripto piyasasında FUD yaymak için kullanılan 6 asılsız iddia

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), pazardaki en büyük kripto para birimidir ve on yıldan daha önce oluşturuldu. Kripto parayı, ödeme aracı olarak ve fon depolamak için kullanan birçok kişi ve firma var. Bununla birlikte, 2018’de Bitcoin, tüm endüstriyi etkileyen bir ayı eğiliminde faaliyet gösteriyor.

Bitcoin (BTC) ponzi şeması

Bu yıllar boyunca, dijital varlık ve bir bütün olarak kripto para birimleri hakkında FUD’u (korku, belirsizlik ve şüphe) teşvik eden birkaç şüpheci var. Bitcoin’in bir Ponzi şeması ya da sadece bir aldatmaca olduğunu iddia ediyorlar.

Ancak, Bitcoin bir Ponzi şeması değildir. Bu tür dolandırıcılık faaliyetleri, bir bireyin diğerlerinden kazanç sağlamasını gerektirir. Her türlü vaadiyle yatırımcıları cezbetmeye çalışan binlerce üye var. Ancak, Bitcoin bir Ponzi programı olarak kabul edilemez çünkü bankalar, hükumetler ve dünyadaki diğer finans kurumları tarafından keşfedilen gerçek teknolojiye dayanmaktadır.

Dahası, Bitcoin alanında başkalarından kar eden hiç kimse yoktur. Dijital varlık sadece değişkendir ve değeri teknolojisine ve kullanım durumlarına dayanmaktadır.

Bitcoin en çok suçlular tarafından kullanılıyor

Bu FUD’cuların söylediği diğer bir şey de, kripto para biriminin en çok suçlular tarafından kullanıldığı. Ama asıl olay bu şekilde değil. Bitcoin suçlular tarafından kullanılmış olabilir ve hala birkaç suçlu tarafından kullanılıyor olsa da, bu işlemlerin sadece yüzde biri bu işlemlerle ilgilidir.

Finansal Survivalism: “Bitcoin 800 dolara düşebilir.”

Bitcoin takip edilemez değildir ve hükumetler yasa dışı işlemler ve transferler bulmaya çalışan Blockchain takip etme eğilimindedir. EUROPOL’ün raporuna göre, terörizmi finanse etmek için kullanılan kripto para birimleri gerçek olmaktan ziyade sadece bir söylenti.

Bitcoin sadece zenginler için

Bitcoin şüphecileri, dijital para biriminin sadece zenginler için olduğunu söylüyor. Bu böyle değil. Kullanıcılar bir Bitcoin (BTC) yerine sadece küçük bir Bitcoin parçası satın alabilirler. Bitcoin şuan 3.900 dolar seviyesinde ve herkes gücü yettiği kadar alabilir.

Bitcoin sadece meraklılar tarafından kullanılıyor

Bitcoin sadece meraklılar tarafından mı kullanılıyor? Her ne kadar bu şekilde başladıysa ve başlangıçta kriptografi ve finansal teknolojiye katılan kişiler tarafından kullanılmasına rağmen, bugünlerde Bitcoin ve kripto para birimleri her kesime hitap edecek şekilde çok yaygın. Bitcoin’in nasıl çalıştığını bilmeyen bireyler bile, bir uygulamayı indirebilir veya bir borsada bir hesap açıp işlem yapmaya veya sanal para birimleri almaya başlayabilir.

Lightning Network kapasitesini bir ayda yüzde 167 oranında arttırdı

Bitcoin ölçeklenebilirlik sorunu

Aralık 2017 boyunca, Bitcoin işlemleri yeni seviyelere ulaştı. Bu ağda bazı sorunlar oluşturdu. Örneğin, bir işlemi işlemek için kullanıcılar ağın tamamen tıkanması nedeniyle büyük miktarda para, yani 55 dolar ödemek zorunda kalabilirler. Aynı zamanda, işlemlerin yapılması çok uzun zaman alabilir.

Bununla birlikte, geliştiriciler Segregated Witness (SegWit) adlı bir çözümle ortaya çıktılar. Bununla beraber, işlemler daha küçüktür ve ağ blok başına daha fazla sayıda işlemi gerçekleştirebilir.

Ayrıca, Bitcoin’in ölçeklenebilirliği için tek çözüm bu değildir. Lightning Network (LN), Bitcoin’in saniyede binlerce işlemi işlemesine yardımcı olmayı amaçlayan zincir dışı bir ölçeklendirme çözümüdür. Ek olarak, kullanıcılar bir işlemi gerçekleştirmek için sadece birkaç Satoshi ödemesi yeterli.

Bitcoin isimsiz işlemleri

Son olarak, Bitcoin şüphecileri, Bitcoin’in isimsiz olduğunu iddia ediyor. Ancak, Bitcoin takma adla çalışır. Bu, genel ve özel bir anahtarla ilişkilendirilmiş bir adres olduğu anlamına gelir. Açık anahtarlar, kripto cüzdanı servislerine veya borsalarına ve diğer platformlara sağlanan kimliklerle kolayca ilişkilendirilebilir.

Aynı zamanda, piyasada düzenlemeleri artıran hükümetler var. Bu, bazı ülkelerin KYC ve AML politikalarına uyması ve kripto kullanıcılarından bilgi toplaması gerektiği anlamına gelir.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin