featured

Son dakika: SEC, Coinbase zaferinden sonra Uniswap’a dava açıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu (SEC), merkezi olmayan DeFi platformu Uniswap’a bir bildirim göndererek dava açmak için harekete geçti. SEC “Wells Bildirimi” olarak basına yansıyan gönderide şirketi menkul kıymetler konusunda dava etmeye hazırlandığını açıkladı.

Yaptırım kararına karşı Uniswap CESO’su Hayden Adams hem kişisel X hesabı üzerinden hem de resmi Uniswap hesabı üzerinden bir dizi paylaşımda bulunarak karara karşı yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi ve süreçle ilgili kullanıcıları bilgilendirdi.

SEC yeni bir yasal mücadele başlatıyor!

Halihazırda kripto para ekosisteminde Coinbase, Ripple, Terra Labs gibi birçok büyük oyuncuya karşı yasal bir süreç yürüten SEC, en son Uniswap’ı hedef aldığını duyurdu. Uniswap Protokolü’nün yakın zamanda gerçekleştirdiği 2 trilyon doların üzerinde işlemle büyüdüğü biliniyor. Yüksek işlem hacmi, bu DeFi sistemine duyulan ilginin arttığının bir kanıtı olarak ele alınırken SEC, Fortune tarafından duyurulan bilgiler dahilinde DeFi sektörünü engellemek amacıyla bu yola başvurdu.

Resmi X hesabı Uniswap Labs üzerinden SEC kararını doğrulayan Adams, karara karşı savaşmaya hazır olduklarını açıkladı. Ayrıca Uniswap’ın tıpkı Coinbase gibi özellikle hedef alındığını ifade eden CEO, kripto para dünyasındaki büyük oyunculara karşı siyası bir sürecin yürütüldüğünü düşünüyor.

Adams, ilerleyen X paylaşımlarında Uniswap ürünlerine değindi ve SEC’in tokenlerin menkul kıymet olması fikrini eleştirdi. Protokol üzerinde yer alan tokenlerin dijital formatta olduğunu ve bu nedenle menkul kıymet sayılamayacaklarını ifade ettikten sonra akıllı sözleşmeler dizisinden bahsetti.

Adams: Merkezi olmayan finans uğruna savaşmaya değer!

Ürünlerinin bu süreçten etkilenmeyeceğini dile getirerek yatırımcılarına güven veren CEO Adams, sözlerine yasal mücadeleye hazır olduklarını belirten bir X paylaşımı ile sonlandırdı.

“Ürünlerimizin yasaların doğru tarafında olduğundan eminiz.

 

Ve çalışmalarımızın tarihin doğru tarafında olduğundan.

 

Hukuk ekibimiz bu mücadeleyi sürdürürken, biz de en iyi yaptığımız şeyi yapmaya devam edeceğiz.”

Sürece itiraz etme kararlılığını dile getiren Hayden Adams Uniswap’a duyduğu güveni de tazeleyerek adil, erişilebilir ve güvenli bir altyapı oluşturarak hizmet vermeyi sürdüreceklerini ifade etti. Ayrıca süreci takip edeceğine yönelik kararlılığını dile getirdi.

SEC

Son olarak SEC, Coinbase’ye karşı kazandığı zaferle birlikte kripto ekosisteminde birçok rol sahibine karşı bir süreç ilerletiyor. Bu süreçten kripto piyasasının nasıl etkileneceğini henüz kestirmek zor olsa da davanın Ripple sürecindeki gibi yıllar süreceği düşünülüyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin