Kripto piyasasını Eylül ayında neler bekliyor?
Kripto piyasasını Eylül ayında neler bekliyor?

Kripto piyasasını Eylül ayında neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2023’ün dördüncü çeyreği geldi ve kripto piyasasının performansı umut verici görünmüyor. Bitcoin ve diğer kripto paralar, önemli enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından düştü ve bu hafta olumlu bir mahkeme kararına yanıt olarak yaşanan rallinin ardından düşüşlerini sürdürdü. Eylül ayı Bitcoin için tarihsel olarak zor bir ay oldu ve yatırımcılar endişelerini artırıyor.

BTC ve ETH, Asya’da Perşembe günü öğleden sonra ticareti sırasında, geri kalan ilk 10 kripto parayla birlikte düştü. Kazanç kaydeden tek token Dogecoin oldu. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden yasal anlaşmazlığında Grayscale Investments lehine verilen kararın ardından Çarşamba günü kripto para birimlerinin değeri arttı.

Kripto piyasaları 2023’ün 4. çeyreğine hazırlanıyor

Bitcoin’in fiyatı, ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yaklaşık 50 dolar kadar hafif bir yükseliş yaşadıktan sonra son 24 saatte %1’den daha az bir düşüşle 27.250 dolara düştü. En büyük dijital varlık, ABD mahkemesinin spot Bitcoin borsa yatırım fonunun önünü açacak dönüm noktası niteliğinde bir kararla Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu aleyhine karar vermesinin ardından Salı günü 28.000 doların üzerindeki yüksek seviyesinden geri çekildi.

Bitcoin için bir sonraki halving etkinliği Nisan 2024’te planlanıyor ve fiyatların yükselmesi bekleniyor.

Kripto piyasası değişkendir ve düzenleyici haberler ve makroekonomik hareketler gibi çeşitli değişkenlerden etkilenebilir.

Bitcoin, son günlerde Dow Jones Endüstriyel Ortalaması ve S&P 500’ün altında performans göstererek, kripto tarihinin en sessiz zamanlarından birinin habercisi olan trendi sürdürdü.

PCE verileri, Temmuz ayında yıllık bazda %4,2 artarak Haziran ayındaki %4,1’lik seviyesinden uzmanların tahminlerine paralel bir büyüme kaydetti.

Yatırımcılar, Fed’in enflasyonu yönetmek amacıyla Mart 2022’den bu yana nesiller boyu en yüksek seviyeye çıkardığı ve hem Bitcoin’i hem de hisse senetlerini vuran faiz oranlarına ilişkin görüşlerini ayarladıkça, ekonomik veriler riske duyarlı varlıklar için önemli olmaya devam ediyor.

Ekonominin yavaşladığına dair işaretler, Fed’in faiz artışlarını askıya almasına ve muhtemelen borçlanma maliyetlerini daha erken düşürmeyi düşünmesine neden olabilir; bu da Perşembe günkü enflasyon raporunun ardından Cuma günkü Ağustos ayı istihdam raporunu doğrudan odak noktasına getirebilir.

Altcoinlerin performansı nasıl?

Temkinli bir iyimserlik var, ancak bu iyimserlik geçmiş veriler ve belirli teknik göstergelerin performansı ile yumuşatılıyor. Yatırımcılar Bitcoin ve altcoinlerin 20 haftalık hareketli ortalamalarını korumalarının yanı sıra S&P 500’ün performansı gibi makroekonomik trendlerin piyasayı nasıl etkileyebileceği konusunda endişeli görünüyor.

CoinMarketCap verilerine göre Ethereum %0,7 düşüşle 1.705 dolara geriledi ancak haftalık bazda %1,84 artış gösterdi.

Dogecoin hariç, stabilcoin olmayan ilk on kripto paranın tümü, ABD mahkemesinin SEC ile devam eden yasal mücadelesinde Grayscale Investments lehine verdiği olumlu kararın ardından Çarşamba günü yaşanan yükselişin ardından son 24 saat içinde düşüş yaşadı.

Kararın Grayscale için bir umut ışığı olduğu düşünülüyor ve SEC’e ETF başvuruları yapan ve onay bekleyen BlackRock, Fidelity, Invesco ve WisdomTree gibi diğer finansal devlerin önünü açması bekleniyor.

Ancak Ağustos ayının başında düzenleyici kurum, Ark Yatırım Yönetimi’nin ETF başvurusuna ilişkin kararını erteledi ve bunu tekrar yapabilir.

Son 24 saat içinde, küresel kripto piyasası kapitalizasyonu %0,67 düşüşle 1.09 trilyon dolara gerilerken, kripto pazarı hacmi %47,96 düşüşle 28.81 milyar dolara geriledi.

Toplam NFT satış hacmi ise son 24 saatte %24,24 artışla 14.28 milyon dolara yükseldi. CryptoSlam verilerine göre toplam NFT işlemleri %2,55 artarken, NFT alıcılarının sayısı da %2,29 arttı.

Ethereum, gelirlerini %54,7 artırarak 8.59 milyon dolara yükselterek blockchainler arasında ilk sırada yer aldı. Polygon ve Solana sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Koleksiyonlar arasında Ethereum merkezli Bored Ape Yacht Club, son 24 saatte %327,95 artışla 2.39 milyon dolara ulaşarak ilk sırada yer aldı. Bir diğer Ethereum tabanlı koleksiyon olan Mutant Ape Yacht Club ise %109,16 artışla 593.477 dolara yükseldi ve satış hacmi açısından üçüncü sıraya yerleşti.

Polygon’un yeni Bellyland koleksiyonu son 24 saatte 552.940 dolara satılarak satış hacmine göre dördüncü en büyük koleksiyon oldu.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin