etf

SEC, spot Bitcoin ETF incelemesini yine erteledi: BlackRock, Invesco ve Bitwise onay bekliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), aralarında BlackRock, Valkyrie, Invesco ve Bitwise’ın da bulunduğu büyük finans şirketlerinin Bitcoin ETF başvurularını incelemeyi erteledi. Analistler bu ertelemenin 1 Ekim’de ABD hükümetinin kapanma riskiyle bağlantılı olduğunu söylüyor.

SEC Bitcoin ETF başvurularını erteledi

SEC, 28 Eylül tarihli ayrı dosyalara göre BlackRock, Valkyrie, Invesco ve Bitwise gibi önde gelen finans kuruluşları tarafından sunulan Bitcoin ETF başvurularını incelemeyi yine erteledi. Bloomberg ETF analisti James Seyffart, bu gecikmelerin 1 Ekim’de ABD hükümetinin kapanma riskiyle bağlantılı olabileceğini öne sürüyor. Bu kapanma SEC gibi finansal düzenleyiciler gibi federal kurumların faaliyetlerini sekteye uğratabilir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde spot bir Bitcoin ETF’si başlatma rekabeti, sektörün içinden gelenlerin büyük ilgisini çekti. İlk başarılı başvuru sahibi, bu son derece kârlı pazarda öncü olarak önemli bir avantaj elde edecek. Şu anda SEC’de bekleyen başvuruları olan 10 firma var ve hepsi Bitcoin ETF’leri başlatma şansı için yarışıyor.

SEC

Bu, ajansın Bitcoin ETF başvurularına ilişkin kararları ilk kez ertelemesi değil. Ağustos ayında düzenleyici kurum BlackRock, Invesco, Bitwise ve Valkyrie tekliflerine ilişkin kararları ertelemişti. SEC daha önce, potansiyel dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonuna ilişkin endişeleri bu tür ürünlerin ABD’de işlem görmemesi gerektiğine gerekçe göstererek çok sayıda ETF başvurusunu reddetmişti.

Analist Bitcoin ETF’sinin onaylanma ihtimalini artırdı

Son yasal gelişmeler, bir Bitcoin ETF’sinin potansiyel onayı hakkında spekülasyonlara yol açtı. Grayscale Investments’ın federal mahkeme zaferi bu spekülasyonu daha da körükledi ve piyasa analistlerini SEC’in bu tür ETF’leri yakında onaylamaya daha açık olabileceğine inanmaya yöneltti.

Bu son gecikmeler karar zaman çizelgesini geriye çekmiş olsa da SEC’in ilgili yedi firma için üçüncü son tarih seti için mart ortasına kadar nihaî bir karar vermesi gerekecek. Ağustos ayı sonlarında Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, 2023 yılı sonuna kadar spot Bitcoin ETF onayı olasılığını yüzde 75’e yükseltti. Bu değişiklik, ABD Temyiz Mahkemesi’nin Grayscale lehine verdiği ve olasılığı önemli ölçüde etkileyen karardan kaynaklanıyor.

Bu olasılıkları 2024 yılı sonuna kadar yüzde 95’e yükselterek kripto para birimi endüstrisinde Bitcoin ETF’lerinin ABD’de nihai olarak onaylanması konusunda artan iyimserliği yansıttı.

cryptopotato

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin