SEC, sade bir İngilizce ile hazırlanmış ICO rehberi yayınlayacak
SEC, sade bir İngilizce ile hazırlanmış ICO rehberi yayınlayacak

SEC sessizliğini bozdu: ICO rehberi geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

D.C. Fintech Week konferansında konuşan SEC direktörü William Hinman, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC)  kripto para yatırımcıları ve geliştiricileri için ICO rehberi yayınlayacağını açıkladı.

SEC, sade bir İngilizce ile hazırlanmış ICO rehberi yayınlayacak

SEC’in yönergeleri, geliştiricilerin projelerinin menkul kıymet olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmadığını belirlemesine yardımcı olacak ve sonuçta tokenin nasıl düzenlendiğini belirleyecek.  Ayrıca bu yöntemle yeni çıkan ICO’lar da denetlenmiş olacak ve herhangi bir dolandırıcılık faaliyetinin önüne geçilebilecek Hinman konuya yönelik şunları söylüyor:

ICO’lar için sade bir İngilizce ile hazırlanacak olan ve tavsiye niteliğinde bir rehber yayınlamayı planlıyoruz. Bu rehber ile birlikte kripto paraların niteliği belirlenmiş olacak ve böylece zihinlerde oluşan soru işaretlerinin bir kısmı da ortadan kalkacak.

Hinman geliştiricilerin projelerini, SEC’in projelerin menkul kıymet olarak düzenlenip düzenlenmeyeceğine karar veren yeni FinHub bölümü aracılığıyla sunmaları gerektiğini söyledi.

Bu yeni varlık sınıfı bu tarz düzenlemeler ile yatırımcıların güvenini kazanacak

Hinman konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu ICO rehberi şeffaf ve anlaşılabilir olacak. Aynı zamanda rehberde bir de kayıt bölümü olacak ve rehbere uygun geliştirilen ICO’lar sisteme kayıt olacak. Bu şekilde olan ICO’lar ajanstan güvenilirlik sertifikası alabilecek.

SEC’in yönergelerine göre, piyasadaki birçok kripto para projesi bir menkul kıymet olarak düşünülebilir. Bugüne kadar sektördeki düzenleyici açığı kurumsal yatırımcıların sektöre yatırım yapmasını engelledi. Şimdi ise kripto para piyasası yavaş yavaş olgunlaşıyor ve yeni düzenlemeler ile regüle edilmiş bir piyasa haline geliyor. Bu yeni varlık sınıfı bu tarz düzenlemeler ile daha az spekülatif olup yatırımcıların güvenini kazanacak ve sektör daha likit bir pazar haline gelecek. Bu gelişemeler de beraberinde bir boğa koşusunu getirebilir.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin