29 Eylül Bitcoin Cash (BCH) ve Dash (DASH) fiyat analizi
29 Eylül Bitcoin Cash (BCH) ve Dash (DASH) fiyat analizi

6 Kasım Bitcoin Cash fiyat analizi: BCH’de yükseliş trendini devam eder mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

6 Kasım Bitcoin Cash fiyat hareketleri için önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin Cash yükseliş hareketine dün girdiği yatay seyirle ara vermişe benziyor.
  • Dün 580 dolar direncini bir kez daha deneyen BCH, alt tarafta ise en düşük 540 doları gördü.
  • Günü 560 dolar ile kapatan BCH/USD paritesinin bu yatay seyirde yeni güne devam ettiğini görüyoruz.

6 Kasım Bitcoin Cash fiyat hareketleri

Bitcoin Cash son yükseliş hareketinde 590 dolar seviyesine kadar çıktıktan sonra bu trende ara verdiği görülüyor. Dün gün başlangıcında 540 dolara kadar gerileyen kripto para için sonrasında gelen alışlar BCH/USD paritesini 580 dolara kadar taşıyabildi. Ardından bu seviyede gelen satışlar ile yeniden düşüşe geçen BCH, 560 dolar civarında kendine denge buldu.

Yeni güne 560 dolar seviyelerinde başlayan Bitcoin Cash’in düşük hacimli dalgalı hareketler ile devam ettiğini görüyoruz. Sonuç olarak yaklaşan hard fork sürecini fiyatlayan kripto para yatırımcıları, BCH’yi dolar karşısında şu an itibarıyla 430 dolar seviyesinden 560 dolara kadar taşımış oldu.

Bitcoin Cash’in bugün geldiği seviye ise yükseliş eğiliminin devam etmesine karar verilmesi açısından oldukça kritik. Zira mevcut 565 dolar noktası 430 dolardan başlayan yükseliş trend çizgisinin sınır bölgesi olarak görülüyor. Bu seviyenin altında oluşabilecek saatlik kapanışlar paritede bir gevşemeye neden olabilir.

Böyle bir senaryo yaşanırsa BCH’nin dolar karşısında 100 saatlik hareketli ortalama seviyesi olan 540 dolara kadar sarkması beklenebilir. Öte yandan hard fork süreci olan 15 Kasım tarihine kadar oldukça yoğun olan BCH gündeminde yeni gelişmelerin olması Bitcoin Cash piyasasında yüksek volatiliteli işlemlere sebep olabilir Bu yüzden yatırım yapılırken ana destek ve direnç noktalarını dikkatle takip etmek de fayda görüyoruz.

Bunun yanında 4 saatlik grafikte 100 hareketli ortalamanın 200 HO seviyesini yukarı yönlü kesmesi BCH için yükseliş yanlı hareketleri destekleyebilecek önemli bir faktör olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Sonuç olarak 590 dolar seviyesi şu an için Bitcoin Cash’de kısa vadeli direnç noktasını oluştururken, 540 doları ise ilk destek noktası olarak görüyoruz.

Bitcoin Cash için önemli teknik göstergeler

Saatlik görünümünde MACD kısa vadede fiyatların yukarı hareket edebileceğini gösterir şekilde öğle saatlerinde pozitife dönmüş durumda. Stokastik gösterge ise dik bir şekilde aşırı alım bölgesine giriş yapıyor. Aşırı alım seviyesinde yatay fiyat hareketlerine girmesi yükseliş tetikleyebilecekken bu bölgeden aşağı yönlü çıkış ivmesi – bir düzeltme başlangıcı için- dikkatle takip edilmelidir.

Diğer yandan göreceli güç endeksi 62 seviyesi ile oldukça olumlu ve CCI göstergesi de 217 seviyesi ile trendin gücünü koruduğunu gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin