featured

SEC, Ripple davasındaki karara itiraz etmeye hazırlanıyor! XRP fiyatına nasıl bir etkisi olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD SEC, şirketin yerel tokeni XRP’yi satması nedeniyle Ripple’a karşı açtığı üç yıllık davada kısmi bir yenilginin ardından, mahkeme kararının “daha fazla inceleme için mevcut çeşitli yolları değerlendirdiğini” açıkladı.

XRP Ripple

SEC, Ripple karşısında bir zafere hazırlanıyor

Görünüşe göre Ripple Lab’ın SEC ile olan savaşı henüz bitmedi.

SEC ve Ripple’ı denetleyen yargıç, blockchain şirketinin yerel token’ı olan XRP’nin menkul kıymet olmadığına dair bir karar vermişti.

Kripto endüstrisi genel olarak Ripple’ın zaferini kutlarken, finansal piyasalar düzenleyicisi, kararın neyin bir yatırım sözleşmesi sınıfına girdiğine karar veren Howey testi gibi “temel menkul kıymetler yasası ilkelerine” aykırı olduğunu iddia ediyor.

SEC’in Ripple’ın davasıyla ilgili bu son yorumları, eski kripto yıldızının “milyarlarca dolarlık bir kripto varlık menkul kıymetleri dolandırıcılığı düzenlemekle” suçlandığı hapisteki Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon’a karşı ayrı bir davada yapıldı.

Do Kwon’un avukatları, gözden düşmüş Terra yaratıcısına karşı açılan davayı reddetmek için yakın tarihli bir önergede XRP kararını emsal olarak gösterdi. 21 Temmuz’daki bu önergeye yanıt olarak SEC, ABD Bölge Yargıcı Analisa Torres’in XRP kararına karşı sahip olduğu bir dizi sorunu saptadı.

Saygılarımla, Ripple’ın bu kısımlarına yanlış karar verildi ve bu mahkeme onları takip etmemelidir. SEC, daha fazla inceleme için mevcut çeşitli yolları değerlendiriyor.

Potansiyel bir SEC zaferinin Ripple için anlamı ne olabilir?

SEC, Ripple davasındaki kararı açıkça “yanlış bir karar” olarak nitelendirdi ve komisyonun temyize gidebileceğini ve “XRP bir menkul kıymet değildir” kararını çürütebileceğini öne sürdü.

SEC’in son sözleri, başkan Gary Gensler’in yargıcın kararından “hayal kırıklığına uğradığını” ve bu seçeneği “değerlendirdiğini” söylemesinin hemen ardından geldi.

Bununla birlikte, davadaki temyiz olasılığı şimdilik yazı tura atmaktan başka bir şey değil. Ripple Labs CEO’su Brad Garlinghouse da SEC’in itirazda bulunmasının “yıllar alabileceği” görüşünde. Gözlemci tarafından yapılan bir itirazın, yalnızca Yargıç Torres’in XRP’nin menkul kıymet olmadığına dair kararını güçlendireceğini de sözlerine ekledi.

ZyCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin