SEC, merkezi olmayan borsaları hedef alıyor - Kripto Para Haber
SEC, merkezi olmayan borsaları hedef alıyor - Kripto Para Haber

SEC, merkezi olmayan borsaları hedef alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yeni oluşturulan siber birim şefi Robert Cohen Forbes’a yaptığı açıklamada, merkezsiz bir borsa yaratmak için Blockchain altyapısının kullanılmasının ve bunun orijinal yaratıcısının sorumluluklarını reddetmediğini söyledi. Forbes’a göre SEC, merkezi olmayan borsaları hedef alıyor.

SEC, merkezi olmayan borsaları neden hedef alıyor?

Merkezi olmayan borsaların popülerliği arttıkça SEC, kripto endüstrisini sıkıştırmak konusundaki ciddiyetini yineledi.

Cohen şöyle söyledi:

Odaklandığımız konu, yeni teknoloji veya bu yeni teknolojiye ait bir şey değil.

Ana odağımız, platformun işlevselliği. İster merkezsiz olsun ister olmasın, akıllı bir sözleşmede olsun ya da olmasın, önemli olan bir borsa olmasıdır.

Cohen’e göre, kendi kendini yöneten kodun arkasındaki bireyler, geleneksel merkezi borsalarda çalışanlar kadar sorumludur. Cohen, SEC’in Zachary Coburn aleyhine suç duyurusunda bulunmasına dikkat çekti. EtherDelta’nın kurucusu Zachary Coburn ,lisanssız bir merkezsiz borsa yürütmekle suçlandı. Bununla birlikte, EtherDelta hala çalışır durumda.

Cohen’in yorumları, SEC’in uyumlu kripto borsası sağlama konusundaki tavrıyla ilgili herhangi bir belirsizliği ortadan kaldırıyor. Ancak, düzenleyicinin merkezi olmayan borsaları nasıl ele almayı planladığı hala tam olarak net değil.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin