SEC
SEC, 2020 için kripto para önceliklerini açıkladı

SEC, kripto para piyasalarını yavaşlatan üç kararla gündemde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların benimsenmesi sürecinde düzenlemelerin rolü yadsınamaz. SEC, bu bağlamda sektörün en büyük düzenleyicisi konumunda. Haliyle SEC tarafından alınan kararlar dikkatle takip ediliyor, yatırımcılar bu kararlara göre kripto paraları fiyatlandırabiliyor.

SEC tarafından son aylarda alınan üç karar, kripto para piyasasının önüne ket vurmuş durumda. O kararlar şöyle:

1- Telegram’ın 1,7 milyar dolarlık token teklifine karşı yasaklama emri

Bir ICO aracılığıyla 1,7 milyar dolar toplayan Telegram, GRAM tokenini bu yıl sonuna kadar halka açmaya hazırdı. Bununla birlikte şirket, ICO’larını SEC’e kaydettirmediklerinden, düzenleyici kurum acil bir sınırlama emri aldı ve şirketin ilerlemesini önledi.

2- Bitwise ETF başvurusunun reddedilmesi

SEC bugüne kadar sayısız Bitcoin ETF’yi reddetti ve sonuncusu Bitwise idi. Ancak diğer reddetmelerden farklı olarak, SEC başvuruyu neden onaylamadıklarına dair ayrıntılı bir açıklama yaptı. Bu, SEC’in kripto para sektörü hakkındaki anlayışının yıllar içinde nasıl olgunlaştığının açık bir yansımasıydı. Bitwise Varlık Yönetimi, teklifini reddeden SEC’in çabasını ve sunulan gerekçeleri takdirle karşıladı.

3- FinCen, CFTC ve SEC başkanları tarafından yapılan ortak açıklama

Üç ana düzenleyici kurumun başkanı, dijital varlık servis sağlayıcılarını ajanslar tarafından belirlenen kural ve düzenlemelere uymaları konusunda uyaran ortak bir açıklama yaptı.

Eski SEC yetkilisi, kurumu ve SEC Başkanı’nı eleştirdi

SEC’in eski İnternet Enformasyon Ofisi başkanı John Reed Stark, geçtiğimiz günlerde SEC’in Ekim ayında aldığı kararları ve genel vaziyet hakkındaki düşüncelerini yansıttığı bir blog yazdı.

Stark’a göre, SEC kripto para birimi piyasasının mekaniğini ve ekonomisini anlama yolunda büyük adımlar atarken aynı zamanda bir dizi düşünceli, ileri görüşlü ve kapsamlı düzenlemeler ortaya koyuyor. Ancak Stark, Clayton’un kripto paralara yaklaşımında dogmatik ve ortak bir davranış olduğunu kabul etti.

Stark:

Anladığım kadarıyla Jay Clayton SEC’e başkanlık ettiği sürece, kripto para birimi piyasası saldırgan SEC tarafından sıkışıp kalacak.

SEC, kripto para sektörüne yönelik pasif tutumu nedeniyle sık sık eleştirildiği ilk günlerinden bu yana çok uzun bir yol kat etti. Bu durum kripto paralar sunan birkaç işletmenin, merkezlerini ABD dışına kaydırmasına neden oldu. SEC, son aylarda proaktif bir duruş sergilemekle birlikte, pek çok analist önümüzde halen uzun bir yol olduğu görüşünde.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin