Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

Bitcoin, ETH, XRP ve LTC için oyun yeniden başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir dizi satıştan sonra, ana kripto para birimleri, 2016’yı hatırlatan ralli bir moduna girmiş durumda. Son 24 saat boyunca Bitcoin yüzde 21,74, ETH yüzde 9,26, XRP yüzde 3,12 XRP ve LTC yüzde 10,90 değer kazandı. Bu ralli, tüm 100 kripto paranın 60’ında görülürken tüm kripto para piyasası geneline yayıldı.

Büyük kripto para birimleri için oyundaki bu değişik nasıl açıklanabilir? “SIBEX’in CEO’su Daniel Haudenschild’e göre bu halving etkisi:

Bitcoin fiyatının halving’den (ödül yarılanması) etkilendiği bir zamana giriyoruz, Bitcoin enflasyon oranı, yüzde 3,8’den yüzde 1,8’e düşüyor. Fiyatlar genellikle halving etkisiyle önemli ölçüde yükseliyor. 2016 yılında yaşanan halving, BTC fiyatlarını sadece bir ayda 600 dolardan 19.000 dolara çıkaran bir ralli başlattı.

Bitcoin 5-year Performance

Bu yükseliş, Bitcoin halving kaynaklı olabilir mi?

Bu yüzden tüm gözler geleceğe dair ipuçları için Bitcoin’de olmalı. Haudenschild, “BTC fiyatı hala altcoin fiyatlarındaki ana faktördür” diye ekledi. “Son zamanlardaki aşağı yönlü düzeltmeler, işleyen OTC altyapısı olmayan bir pazarda büyük blok hareketlerinin belirtileridir. Ancak, bunlar normalde halving’e bağlı ralli ile karşılaştırıldığında çok küçüktür. ”

Bitcoin 10-day Performance

Bu arada, tüm riskli varlıklarda spekülasyona neden olan likidite bolluğu var. Örneğin NASDAQ hisseleri son haftalarda yeni seviyelere yükseliyor.

US Equities 10-Day Performance

Riskli varlıklar için yükseliş hissi yaratan mevsimsel faktörler bulunuyor

Yine NEM Ventures Danışmanı Nicholas Pelecanos, yılın geri kalanı için dijital para biriminde yükseliş öngörüyor:

Bitcoin, Haziran ayından bu yana görmediğimiz yeni düşük seviyeleri test etti. Şu anda BTC fiyatında oldukça net bir yükseliş eğilimi görüyoruz, ancak son düşük seviyeler, kısa ila orta vadede tekrar test edilirse şaşırmam. Bu yılın başlarında görülen yüksek oranlardan yüzde 50 fiyat düşüşü, BTC fiyatlarının yılsonuna kadar değişmesini bekliyorum.

Bu durum yatırımcıları korkutsa da, tüccarlar için iyi olabilir. “Bu, BTC’nin desteğinden direncine olan aralık yüzde 30’undan fazla olabileceği ve genellikle yatayda seyreden bir BTC için daha fazla sermayenin altcoinlere akmasına izin verdiği için, ticaret olanaklarının bol olmayacağı anlamına gelmiyor.”

forbes

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin