SEC Komisyon Üyesi: “SEC kriptoları engellememeli.”
SEC Komisyon Üyesi: “SEC kriptoları engellememeli.”

SEC komisyon üyesi Peirce, kripto tokenlerinde rehberlik uygulamasını doğruladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), menkul kıymet yasalarının kripto tokeni satışlarına ne zaman uygulanabileceğini netleştirmeyi planladığını açıkladı.

Missouri Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bir konuşma yapan SEC komisyon üyelerinden Hester Peirce, ajans personelinin, projelerin “kripto fonlama çabalarının menkul kıymetler yasaları kapsamında olup olmadığını belirlemelerine yardımcı olmak için“ ek rehberlik ”üzerinde çalıştıklarını söyledi. ”

Howey testi – ABD bir şeyin menkul kıymet olup olmadığını belirleme standardı – genellikle bu konuda netlik sağlarken, token teklifleri geleneksel menkul kıymetler tekliflerine her zaman benzemediğinden “dikkatli hareket etmek gerektiğini” söyledi.

Örneğin, merkezi olmayan token tekliflerinden toplanan sermaye, ihraççı veya destekleyici tarafından kontrol edilen geleneksel menkul kıymetlerden farklı olarak, bir şirketin veya kişinin gerçekten sahip olmadığı ya da kontrol edilemediği anlamına gelebilir.

Komisyon üyesi, Howey testi uygulamasının “aşırı geniş” olabileceğini de sözlerine ekledi. Rehberliğin ne zaman verilebileceği konusunda ise bir bilgi vermedi.

Kasım 2018’de, SEC finans şirketleri direktörü William Hinman, düzenleyicinin, kripto tokenlerinin menkul kıymetler olarak ne zaman ve nasıl sınıflandırılabileceğine dair geliştiriciler için “sade İngilizce ile ” rehberlik etmeye niyetli olduğunu söylemişti.

SEC komisyonu üyesi belirsizliğin her zaman kötü olmadığını savunuyor

Kripto para düzenlemeleri konusunda Peirce, “belirsizlik tamamen kötü değil” demeye devam etti. Ve düzenleyici netliği getirmedeki gecikmeler aslında Blockchain teknolojisinin büyümesi ve olgunlaşması için “daha ​​fazla özgürlük” sağlayabilir.

Komiser ayrıca, SEC’in kripto alanını düzenlemek için yeni kuralların getirilmesi hakkında şunları söyledi:

Uygun şekilde hareket edersek, bu yeni sınırdaki inovasyonun, menkul kıymet yasalarımızın amaçlarından ödün vermeden devam etmesini sağlayabiliriz. – yatırımcıları korumak, sermaye oluşumunu kolaylaştırmak ve adil, düzenli ve verimli pazarlar sağlamak.

Peirce, SEC’in kripto projesi ve teklifleri ile uğraşırken bazen “fevri” olabileceğini savundu. “Dikkatli olmalarını yatırımcılara borçluyuz. Ancak yatırım evrenlerini tercihlerimizle tanımlamamalarını da borçluyuz” dedi.

Temmuz 2017’de, SEC, menkul kıymetler yasalarının, 2016’da çöken ve 60 milyon dolar kaybeden Ethereum merkezli bir proje DAO’nun incelenmesinin ardından bazı token satışlarına uygulanabileceğini ilan etmişti.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin