SEC
SEC, 2020 için kripto para önceliklerini açıkladı

SEC komisyon üyesi: Bitcoin ETF onayı kaçınılmaz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC Komisyonun tek Demokratı olan Robert J. Jackson Jr, Bitcoin ETF başvurularının sonunda kuruluş tarafından belirtilen tüm gerekli standartları karşılayacağını bekliyor.

SEC Onaylı Bitcoin ETF imkânsız değil

Yakın zamanda yayınlanacak Congress Quarterly ile bir röportaj sırasında konuşan Jackson, SEC onaylı bir Bitcoin ETF’nin kaçınılmaz olduğuna inandığını belirtti. Bilindiği gibi şimdiye kadar Komisyon, bir Bitcoin ETF’si çıkarmak isteyen farklı fonlar tarafından sunulan tüm önceki başvuruları reddetti.

Wınklevoss Bitcoin ETF başvurusunun kabul edilememe nedeni

Jackson’ın yapmış olduğu yorumların büyük çoğunluğu komisyonun Bitcoin ETF’lerine karşı sürekli olarak öne sürülen argümanın bir göstergesi gibi. SEC, geçmişte likidite, velayet ve piyasa manipülasyonu ile ilgili sorunları gündeme getirmişti.

Bu konuları vurgulayan SEC Komisyonu, Temmuz 2018’de Winklevoss Bitcoin ETF’yi reddetmişti. Jackson’a göre, başvuruyu reddetme kararı, SEC’in dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonunu önleme standartlarını yerine getirme konusundaki güvenin yetersizliğinden kaynaklandı.

O zaman, Komisyon üyeleri, Hester Peirce’den gelen tek “evet” oyu ile Winklevoss ETF’ye karşı 3-1 oy kullandı. Peirce’e göre SEC, Komisyonun kendi yasalarını doğru şekilde yorumlayamadığını ifade ederek ETF’yi reddetmekle yanlış bir karar verdi.

Bu arada, SEC onaylı bir BTC ETF arayışı 2019’da da devam ediyor. Yılın başında Bitwise’in 2018’de SEC tarafından reddedildikten sonra başka bir başvuruda bulundu. Ayrıca VanEck/SolidX ortaklığında kurulması planlanan Bitcoin ETF’yi listeleyecek olan Cboe da geri çektiği başvurusunu yeniden yaptı.

Winklevoss ikizleri ayrıca, özellikle Gemini SOC-2 sınavını geçen ilk kurum olduktan sonra, COIN Bitcoin ETF onaylarını almaya devam edeceklerini belirtti.

2019 Ocak ayının başında Winklevoss ikizleri konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

ETF’yi hayata geçirme konusunda her zaman olduğu gibi kararlıyız! ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu, Gemini’nin SOC-2 raporunu, Winklevoss’un bir Bitcoin ETF başvurusunun onaylanması lehine bir faktör olarak görebilir.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin