paragon ve airfox
SEC kararı sonrası Paragon ve Airfox tokenleri uçuşa geçti

SEC kararı sonrası Paragon ve Airfox tokenleri uçuşa geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son gelişmelerde, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ilk para tekliflerinde (ICO) dijital token satışı yapan iki ICO (Paragon ve Airfox) için önemli sayılabilecek kararlar aldı.

SEC tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

Bu projeler, komisyonun ICO menkul kıymetlerinin tescil ihlali tekliflerinde hukuki cezalar içeren ilk davalarıdır. Her iki şirket de, zarar gören yatırımcılara para iadesi yapmayı kabul ettiler. Tokenler komisyonumuzca menkul kıymetler olarak kaydedildiler. Komisyon ile periyodik raporlar hazırlanması ve cezalar ödemeleri gibi yükümlülere sahipler.

SEC’in Paragon ve Airfox ICO’larına karşı verdiği karar sonrası ciddi kazanımlar elde edildi

SEC tarafından Airfox’a (AIR) ve Paragon’a (PRG) karşı alınan son aksiyonlardan beri, her iki tokenin fiyatlarında önemli artışlar görüldü. Fiyat artışı, piyasanın geneli neredeyse düşüşte ve en büyük 100 coinden sadece 7’si artıdayken büyük bir sürpriz olarak karşılandı.

AIR, geçtiğimiz 24 saatte yüzde 44’lük bir kazanç elde ederken, PRG tokeninin SEC açıklamasından bu yana yüzde 60’ın üzerinde kazanım elde ettikten sonra son 24 saatlik periyotta yüzde 17,21 oranında değer kazandığı görülüyor.

Image from Gyazo

Fiyat artışı, yatırımcıların, SEC tarafından belirtilen hasarları tazmin etmek ve geri almak için sattıkları coinleri yeniden satın almaları teminatı ile ilişkilendirilebilir.

Yatırımcılar, ICO’ların sonuçlandığı gerekçesiyle, ICO’nun token değerlerini yüzde 94’ün üzerinde kayıplar görmesi sonrası en azından ani fiyat düşüşü için tokenlerini geri satmak isteyebilirler.

SEC’in soruşturmalarını yakın gelecekte uyumlu olmayan ICO’lara doğru genişletmesi olası bir ihtimal olarak gözükmüyor. Fakat yatırımcılar, gelecekte yasadışı ICO uygulamalarına ilişkin daha fazla duyurunun yapılmasını bekleyebilir.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin