bitcoin 5.200 dolar
Bitcoin 5.200 dolara doğru gerilerken piyasadan 10 milyar dolar daha silindi

Bitcoin 5.200 dolara doğru gerilerken piyasadan 10 milyar dolar daha silindi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün yaklaşık yüzde 8 oranında azalan Bitcoin 5.200 dolara doğru gidiyor ve kripto piyasası, altcoinlerin kayıplarının daha da fazla olması ile 10 milyar dolardan fazla gerileme yaşıyor.

Öte yandan, geleneksel pazar da istikrarsız bir durum söz konusu. Mevcut durum, adeta 2018’in küresel pazarlar için zor bir yıl olduğunu kanıtlıyor.

Bitcoin 5.200 dolara doğru gerilerken kripto piyasaları kan ağlıyor

Bitcoin 5,200 dolar seviyesine doğru ilerlerken günlük kaybının yüzde 8 civarında olduğunu söyleyebiliriz.  Piyasanın baskın kripto parası 91 milyar doların altına inerken altcoinlerin daha fazla değer kaybetmesi ile toplam piyasa değeri 170 milyar dolar seviyesine geriledi.

Büyük sermayeli kripto paralarda yüzde 5 ile yüzde 20 arasında kayıplar görülüyor

Ayı görünümünün iyice hissedildiği piyasalarda, uzmanlar ve teknik göstergeler kaybın daha da artacağı yönünde neredeyse hem fikir. Bu arada, Binance CEO’su Changpeng Zhao cesur sayılabilecek bir Twit paylaştı.

https://twitter.com/cz_binance/status/1064445692247138304

EToro’nun kıdemli analist Mati Greenspan, “Kesinlikle bir alıcının piyasası” dediği olumlu duyguları paylaşan bir twit attı.

Küresel Piyasalar ve Dolar da ihtiyatlı

2018 sadece kripto pazarı için yorucu bir yol olmadı. Finansal piyasalar da bu yıl oldukça kötü bir şekilde etkilendi. Küresel tahvil ve hisse senedi piyasası yaklaşık 5 trilyon dolar aşağı geldi. Ve bu, 2008’in mali krizinden bu yana en büyük küçülme olarak kayda geçti.

Buna ek olarak, FTSE-tüm dünya borsaları endeksi 2018 yılında yüzde 5 düşüşle 3,6 trilyon dolarlık piyasa sermayesi kaybı yaşadı. Bu, bu yıl neredeyse her büyük varlık sınıfının kayıplara yol açmasıyla faiz oranlarında bir artışa yol açtı.

Goldman Sachs’ın küresel sermaye stratejisi uzmanı Peter Oppenheimer’in piyasalardaki görülen son düzeltme ile ilgili görüşleri ise çarpıcıydı:

“Hisse senetlerinin makro değişkenlere göre nasıl değiştiğini kıyaslıyorsak, şimdiki yavaşlamayı göz ardı ettiklerini görüyoruz. Ve bu noktada aşağı yönlü fazladan bir yavaşlama olduğunu düşünüyoruz. Kârların yavaşlayacağı ve değerlemelerin artık artmayacağı tüm pazarlarda düşük getirilerimiz bulunuyor. Tahminlerimizin çoğunda tek haneli kazanç büyümesi görülüyor ”

Ancak, ABD Başkanı Donald Trump, Çin mallarına yönelik daha fazla gümrük vergisi uygulanmayacağını söyledikten sonra, Dow futures, S&P ve Nasdaq’ın pozitif bir görünüm sergilediğini de gözlerden kaçmadı.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin