featured

SEC ile Ripple arasındaki davada sıcak gelişmeler: XRP için iyi mi kötü mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Ripple Labs ile devam eden yasal savaşındaki temyiz talebine Yargıç Analisa Torres tarafından onay verildi. Ancak bu karar, Yargıç Torres’in temyiz konusundaki resmi görüşü değil, yalnızca SEC’in ilerlemesi için bir yol.

Ripple SEC

SEC’in temyiz kararına, Ripple Labs karşı çıkmıştı. Sonuç olarak, Ripple Labs’a karşı argümanlarını sunması için 1 Eylül’e kadar süre verildi.

SEC neden Ripple kararına itiraz ediyor?

Bu itirazın özü, Yargıç Torres’in XRP token’ının programatik satışları ve diğer dağıtımları ile ilgili bir kararı etrafında dönüyor. Spesifik olarak, Temmuz ayında XRP’nin programatik satışlarının Howey test kriterlerine uymadığı halde kurumsal satışların uyduğuna karar verdi.

Ayrıca Ripple Labs, SEC’i geri adım atmakla suçladı. SEC’in iddialarını destekleyen gerekli gerçekleri gösteremediğini iddia ettiler. Bu da Howey testini XRP’nin dağıtımlarına uygulamayı zorlaştırdı. Ayrıca SEC’in temyiz talebinin gerekli standartları karşılamadığını savundular. Dolayısıyla Ripple Labs, SEC’in bu hamlesini dijital varlık sektörüne yaklaşımını ayarlamak için stratejik bir dönüm noktası olarak görüyor.

Tersine SEC, temyizlerinin uzun süreli dava yollarından kaçınmayı amaçladığını vurguladı. Devam eden çeşitli davalarla ilgili ilk Ripple Labs kararının olası sonuçlarını gösterdiler.

XRP fiyatına etkisi ne olacak?

XRP’nin piyasa dinamikleri bu gelişmeler ışığında darbe aldı. Kripto para biriminin fiyatı 24 saatlik en yüksek seviyesi olan 0,8468 dolardan 30 günün en düşük seviyesi olan 0,5718 dolara düştü. XRP, günlük zirvesinden %8,59 oranında bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,5778 dolar civarında işlem görüyor.

Eğer, bu düşüş momentumu devam ederse ve 0,5718 dolar seviyesini kaybederse bir sonraki hedef 0,5 dolardaki destek noktası olacaktır. Ayrıca, XRP’nin piyasa değeri ve 24 saatlik işlem hacmi sırasıyla %3,55 ve %13,05 oranlarında düşerek 30,533,791,670 dolar ve 1,550,078,758 dolara geriledi.

Yargıcın kararı, SEC-Ripple Labs destanında çok önemli bir anı işaret ederken, XRP üzerindeki etkisinin tam olarak anlaşılması gerekiyor. Yatırımcılar, bu yasal mücadelenin XRP’nin piyasa yörüngesi üzerindeki dalgalanma etkilerini görmek için merakla takip ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin