sec
ABD SEC Bitwise Bitcoin ETF uygulamasını yeniden inceleyecek

SEC, FinCEN ve CFTC kripto para borsaları için ortak bildiri yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Üst düzey ABD mali düzenleyicileri, kripto para borsası operatörlerini ABD’nin bankacılık yasalarına uymaları konusunda uyaran ortak bir bildiri yayınladı. Açıklama, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanları tarafından imzalandı.

Açıklamada, dijital varlıklarla ilgilenen işletmelere, kara para aklamayı önleme (AML) ve terörizmle mücadelenin (CFT) düzenleyici kurallarını içeren Banka Gizlilik Yasası’na (BSA) uymaları konusunda uyardılar. ABD düzenlemelerine göre, menkul kıymet, emtia ve emtia bazlı türev ürünler olarak nitelendirilen herhangi bir varlık Dijital varlık olarak kabul ediliyor.

Ortak açıklamada, dijital varlıkların niteliğinin, işletmelerin hangi düzenleyicilere kayıt yaptırması gerektiğini ve aynı zamanda bir örnekle belirleneceği belirtildi.

Örneğin, bir vadeli işlem komisyoncu firmasının AML/CFT faaliyetleri, CFTC, FinCEN ve Ulusal Vadeli İşlemler Birliği (NFA) tarafından denetlenecek; Para Hizmeti İşletmesi olanları FinCEN tarafından denetleneceklerdir ve menkul kıymetlerdeki broker-bayi olanlar, SEC, FinCEN ve öz-düzenleyici bir kuruluş olan başta Mali Endüstri Düzenleme Kurumu (FINRA) tarafından denetlenecektir.

Mali düzenleyici kurumlar başkanı da kendi yetki alanları hakkında ek bir açıklama yaptı.

ABD yasal otoriteleri kripto para sektörünü yakın markaja alıyor

Üç düzenleyici kurumun başkanları tarafından imzalanan ortak bildiri dışında, her biri, hangi tür iş alanlarının kendi yetki alanlarına girdiğine açıklık getirmek için ek yorumlar da yaptı. CFTC başkanı Heath Tarbert, “türev ürünlerin pazarlarının sağlam düzenlemeler ile bütünlüğü, esnekliği ve canlılığından” sorumlu olduklarını belirtti.

FinCEN direktörü Kenneth Blanco, bölümlerinin BSA’nın uygulanmasından sorumlu olduğunu ve AML/CFT’nin finansal servis sağlayıcıları için etkinliğini kontrol etmekten sorumlu olduğunu belirtti. Görevlerinin “finansal sistemi yasadışı kullanımdan korumak, ulusal güvenliği sağlamak ve halkı zarardan korumak” olduğunu söyledi.

SEC Genel Başkanı Jay Clayton, rollerinin yatırımcı korumasını sağlamak, adil, düzenli ve verimli pazarlar sağlamak olduğunu söyledi. SEC’in “menkul kıymetler ve menkul kıymetlerle ilgili davranış” konusunda yetkileri bulunuyor:

SEC, bazıları dijital varlık faaliyetlerinde bulunabilecek menkul kıymet piyasalarındaki kilit katılımcıları yönetmektedir. Menkul kıymetler pazarındaki önemli katılımcılar arasında ulusal menkul kıymet borsaları, menkul kıymetler aracıları ve satıcıları, yatırım danışmanları ve yatırım şirketleri yer alır. Ödemeleri alan veya dijital varlıklardaki diğer işlemlere katılan piyasa katılımcıları, nakit ve nakit benzeri değerlerdeki işlemlerin sunduğu AML/CFT riskleri de dâhil olmak üzere benzer veya ek riskler ortaya koymalıdır.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin