SEC, daha fazla kripto para borsasını odak noktasına koyabilir
SEC, daha fazla kripto para borsasını odak noktasına koyabilir

SEC, EtherDelta’dan sonra daha fazla kripto para borsasını hedefleyebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) EtherDelta‘nın kurucusuna kestiği ceza, ajansın kripto para borsalarına karşı yaptırım eylemlerinin ilki gibi görünüyor. Bu nedenle SEC’in, EtherDelta’dan sonra daha fazla kripto para borsasını hedefleyebileceği belirtiliyor.

SEC, daha fazla kripto para borsasını odak noktasına koyabilir

Yakın zamana kadar SEC, kripto para birimi endüstrisine ilişkin incelemelerini büyük ölçüde menkul kıymet yasalarının ihlaline yol açabilecek ICO’lar aracılığıyla para toplayan proje ve ekiplere kaydırdı. Ancak SEC’in düşüncesine ve eylemlerine aşina olan New York Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yardımcı profesör olan Andrew Hinkes, kripto işlem platformlarının ajansın yaptırım bölümü için önemli bir öncelik haline geldiğini söyledi.

Böylece SEC’in EtherDelta’nın kurucusu Zachary Coburn’e kayıt dışı menkul kıymet işlemlerine aracılık etmekten ceza kesmesi, token ticareti platformlarına bir uyarı ateşi olarak görülebilir. Andrew Hinkes, ajansın EtherDelta ile ilk defa bir kripto para borsasına karşı önlem almasına ilişkin şunları söylüyor:

Bu kadar uzun sürmesine şaşırdım.

EtherDelta’nın kurucusu 388.000 dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti

Ayrıca dava merkezi olmayan borsalar (DEX) kolaylıkla kapatılamasa bile bu onların faaliyetleri için kimsenin sorumlu tutulamayacağı anlamına gelmediğini gösteriyor. Suçlamaları ne kabul ne de reddeden EtherDelta’nın kurucusu 388.000 dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti. Hinkes, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu merkezi bir sunucu yerine dağıtık bir node kümesi kullanan bir borsanın farklı bir şekilde ele alınmayacağını gösteriyor. Bu ayrıca merkezsiz bir ağda çalışan borsa oluşturmanın herhangi bir muhtemel sorumluluk ya da yükümlülüğü ortadan kaldırmadığını da ortaya koyuyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin