Sıcak Gelişme: VanEck, Bitcoin ETF için SEC'e yeniden başvurdu!
Sıcak Gelişme: VanEck, Bitcoin ETF için SEC'e yeniden başvurdu!

SEC en önemli önceliğini açıkladı: Yatırımcı güvenliği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Görünüşe göre kripto paralar hala herkesin yanında. Pek çok meraklı ve sadık bilimci endüstriyi geliştirmeye ve kripto alanına bir pozitif hava getirmeye devam ederken, bazıları ise büyük bir endişe duyuyor ve her hareketi düzenlemeye çalışıyor. SEC geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir raporda en önemli önceliğini açıkladı: Yatırımcı güvenliği!

Yatırımcı güvenliği neden SEC’in birinci önceliği?

Yeni bir rapor, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) en önemli önceliğinin dijital para cezaları ile dolandırıcılık faaliyetlerini engellemek olduğunu gösteriyor. İlginçtir ki, bu sorunlar kabaca iki yıl önce hiç dikkat çekmiyordu. Ancak kuruluşun müşteri güvenliğinin her şeyden daha yüksek olmasını sağlamaya çalıştıkları görülüyor.

Özellikle SEC, kurallara uymayabileceğini düşündüğü herhangi bir ICO’yu yasaklamayı hedeflediğini açıkladı. Raporda ajans, ICO‘ları “yüksek riskli yatırımlar” olarak görüyor, çünkü birçoğu “geçerlilikten yoksun ürünler ya da yerleşik kayıtlar” gibi. Raporda ayrıca pek çok kişinin gölgeli iş modellerini içerdiğini veya dijital varlıkları hackerlar tarafından hırsızlıktan koruyamadığı belirtiliyor.

Bazı ICO’lar hileli olduklarını kanıtladılar ve tecrübesiz yatırımcıların ellerindeki milyonlarca dolarları alarak altı ay içinde yok oldular. Sonuç olarak, fon verenler nihayetinde kullanamayacakları boş cüzdanlar ve kripto paralarla kaldı.

SEC’in düzenlemelerinin kripto sektörüne etkisi

SEC, “ICOs ve Digital Assets” başlıklı raporun bir bölümünde şu ifadelere yer veriyor:

Geçtiğimiz yıl, icra bölümü, çoğu ICO’ları ve dijital varlıkları içeren düzinelerce soruşturma başlattı.

Sahte ICO’lara yönelik eylemler, bu yıl tam olarak faaliyete geçen örgütün Siber Birimi tarafından yönetiliyor. Yalnızca bu yıl, 12’si ICO’lara karşı yaklaşık 20 tane bağımsız dava başlatıldı. Ajans ayrıca, sahtekârlık büyük bir sorun olsa da, ICO’lara ve SEC’in mevcut düzenlemelerine uymaya çalışan diğer girişimlere odaklanacağını da belirtiyor.

Bu gelişme tamamen olumsuz düşünülmemeli. Çünkü bugüne kadar sektördeki düzenleyici açığı büyük kurumların sektöre yatırım yapmasını engelledi. Şimdi ise kripto para piyasası yavaş yavaş olgunlaşıyor ve yeni düzenlemeler ile regüle edilmiş bir piyasa haline geliyor. Bu yeni varlık sınıfı bu tarz düzenlemeler ile daha az spekülatif olup yatırımcıların güvenini kazanacak ve sektör daha likit bir pazar haline gelecek. Bu gelişemeler de beraberinde bir boğa koşusunu getirebilir. Raporun tamamını görüntülemek için buraya tıklayın.

Fortune

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin