SEC'ten IEO başlatan borsalara ciddi uyarı
SEC'ten IEO başlatan borsalara ciddi uyarı

SEC dijital varlık danışmanı: “Stabil coinler menkul kıymet olarak değerlendirilebilir”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)  Dijital Varlıklar Kıdemli Danışmanı Valerie Szczepanik, SXSW konferansında yaptığı konuşmada “belirli stabil coin türlerinin“ menkul kıymetler yasaları altında sorunları gündeme getirebileceğini söyledi.

Stabil coinleri 3 kategoride değerlendirdi

Szczepanik stabil coinleri, altın, petrol ve gayrimenkul gibi maddi duran varlıklara bağlı olanlar, rezervlerinde tuttukları fiat para ile desteklenen coinler ve mevcut yasaya göre sorunlu olabilecek stabil coinler olarak üç kategoriye ayırdı:

Bir tür fiyatlandırma mekanizması aracılığıyla fiyatı kontrol etme iddiası ile kendisine bağlı başka bir dijital varlık türünün düzenlenmesi, geliştirilmesi, itfa edilmesi veya bir şekilde arz ve talep yoluyla kontrol edilip edilmediğine bağlı olarak fiyatın belli bir aralıkta istikrarlı bir şekilde tutulmaya çalışıldığını gördüm.

Stabil coin ihraççılarının zaman içinde fiyat dalgalanmasını kontrol edebilir mi?

Szczepanik, stabil coin ihraç eden şirketlerin “zaman içinde fiyat dalgalanmasını kontrol eden bir merkez gibi olabileceklerini düşünürken menkul kıymet kapsamına girebileceklerini belirtti.

Kabul edilmesi halinde her bir stabil coinin “gerçek durumuna ve koşullarına” bakmak zorunda kalacak olan SEC, stabil coin ihraç edenlerin alıcılarına sunduğu beklentilere bağlı kalacak.

Bu ekosistemde yatırım yapan topluluk, bu coinleri piyasada elde ettiği kârını tutmak yada belirli bir fiyat seviyesinde kârını garanti altına almak için satın alıyor. Yine bu menkul kıymetler yasası altında bazı sorunlara neden olabilir.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin