featured
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)

SEC, büyük fiyat artışı ardından kripto para stoğunu durdurdu.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu(SEC), halka açık bir kripto para firmasının hisse senetlerinin ticaretini durdurdu.

Bu sabah yayınlanan bir haberde SEC stok ticaretini durdurduğunu açıkladı. Kaliforniya merkezli kripto para şirketi Malibu, kripto paralar için danışmanlık ve yatırım hizmetleri sunmaktadır.

SEC, şirketin yayınladığı bazı bilgilerin yanı sıra, “içerdekiler” tarafından hisse satışı ile ilgili planların (kamuya açık dosyalarda açıklananlar) endişeleri nedeniyle ticarette duraklamaya gidildiğini söyledi. SEC’e göre, ticaretin dondurulması 3 Ocak 2018’e kadar sürecek.

Ajans’ın açıklaması:

“SEC, piyasada bilgilerin doğruluğu ve yeterliliği konusunda endişeler olması, diğer şeylerin yanı sıra, şirketin tanıtımı için ödenen tazminat ve komisyon başvurularında yer alan planlarla ilgili endişeler nedeniyle, The Crypto Company’nin menkul kıymetlerini geçici olarak askıya almıştır. Şirketin çalışanları The Crypto Company’nin hisse senetlerini ortak hisse senedi satmak için Kasım 2017’de şirket hisse senetlerinde potansiyel manipülatif işlemler yaptığı hakkında şüpheler doğurdu.”

MarketWatch’ın verilerine göre az bilinen şirket, son haftalarda hisse senetlerini artırdı. Geçen ay içerisinde fiyat artışı yüzde 1,800 piyasa değeri ise 11 milyar doları aştı.

Bu kripto para firması halka açık şirketlerden biridir, onların hisse senedi fiyatları bu pazar günü toplam piyasa içinde 600 milyar doları geçerek piyasada yükselmiştir. Bloomberg tarafından yayınlanan The Crypto Company geçtiğimiz günlerde sadece 7 dolarlık bir fiyatla akredite edilmiş yatırımcılar için bir hisse senedi satışı gerçekleştirdi.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin