SEC, Bitcoin ETF kararını erteledi ve karar için topluluktan yardım istedi
SEC, Bitcoin ETF kararını erteledi ve karar için topluluktan yardım istedi

SEC, Bitcoin ETF kararını erteledi ve karar için topluluktan yardım istedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), VanEck ve SolidX tarafından sunulan Bitcoin ETF’nin (borsada işlem gören fon) teklif edilmesiyle ilgili kararı erteledi. Ayrıca, Komisyon, 20 Mayıs’ta yayınlanan resmi belgeye göre, topluluğun konu hakkında doğru karar vermesine yardım etmesini ve yorum yapmasını istedi. VanEck’in önerisi için yeni son tarih 19 Ağustos.

Bitcoin ETF önemsiz hale geldi

VanEck ve SolidX’in 2018’in sonunda Bitcoin ETF’e katılım başvurusunda bulunduklarını belirtmekte fayda var. SEC’in kararı 27 Şubat’a kadar açıklaması bekleniyordu; ancak, birkaç kez ertelendi. Bu ayın başlarında, ajans Bitwise Asset Management’tan Bitcoin ETF teklifi üzerine kararını da erteledi.

Kripto evreninde iyi bilinen bir avukat Jake Chervinsky, olumlu kararın yine de son derece olanaksız olduğuna inanıyor. Ayrıca, SEC’in Ağustos’ta hiçbir şeye karar vermeyeceğini ve son teslim tarihini bir kez daha değiştireceğini düşünüyor.

Bu arada, CoinList’in kurucu ortağı Andy Bromberg’e göre, Bitcoin ETF zaten önemsiz hale geldi. Andy, Pazartesi günü Yahoo Finance ile yaptığı röportajda şunları söyledi:

Bitcoin ETF’nin bu kadar önemli olduğundan emin değilim. Perakende brokerlerinin müşterilerine Bitcoin sunduğunu gittikçe daha fazla görüyoruz. Bu yaygın kullanımı bir kez daha gördüğünüzde, artık bir ETF’ye ihtiyacınız olmayacak.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin