SEC, Bitcoin ETF başvurularını yetersiz bulduğunu açıkladı!
SEC, Bitcoin ETF başvurularını yetersiz bulduğunu açıkladı!

SEC, Bitcoin ETF başvurularını yetersiz bulduğunu açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Wall Street Journal’ın bir raporuna göre, bu ay yapılan spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) başvurularının yetersiz olduğunu ifade etti.

SEC’in yetersizlik iddiası

Cuma günü yayınlanan WSJ raporunda, konuya hakim olan kişilere dayanarak üst düzey bir düzenleyicinin başvuruların yeterince açık olmadığını söylediği iddia edildi. Bu önemli bir açıklama çünkü bu ay dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock da dahil olmak üzere bir Bitcoin ETF’si için başvuruda bulundu.

İsim verilmeyen bir kaynak, SEC’in Bitcoin ETF başvurusu sahiplerinin “gözetim paylaşım anlaşması” konusunda yeterince spesifik olmadıklarını düşündüğünü belirtti. Bu anlaşma, fon ihraççısının piyasa ticaret faaliyetini, takas faaliyetini ve müşteri kimliğini izlemesini sağlayarak dolandırıcılığı ve manipülasyonu önlemeyi amaçlamaktadır. Şu ana kadar SEC, tüm Bitcoin ETF başvurularının bu konuda yetersiz olduğunu belirtti.

BlackRock gibi birçok büyük fon yöneticisinin girişimi, Bitcoin’in fiyatının yükselmesine neden oldu. Dün, büyük bir Amerikan şirketi olan Fidelity de bir başvuruda bulundu. Invesco, Wisdom Tree, Valkyrie ve Bitwise gibi diğer birçok büyük fon yöneticisi de benzer başvurular gönderdi.

ABD’de henüz spot Bitcoin ETF’si bulunmamaktadır çünkü SEC, bir tane onaylama konusunda isteksizdir. Düzenleyici, Bitcoin’in manipülasyona açık olmasının ana sebeplerden biri olduğunu iddia etmektedir.

Ancak uzmanlara göre yatırımcılar, Bitcoin’e bu şekilde erişim sağlamak için varlık sahipliğiyle uğraşmak zorunda kalmadan böyle bir ürüne yatırım yapmak istemektedirler.

Fidelity dünkü başvurusunda, ürünün kripto dünyasında yer almak isteyen yatırımcıların riskten kaçınmasına yardımcı olacağını iddia etti.

ETF, altın, yabancı para birimleri veya Bitcoin gibi temel bir varlığın değerini izleyen bir yatırım aracıdır.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin