Bitcoin ve altcoin’ler için kritik gün yarın! ABD Kongresi’nde büyük buluşma gerçekleşecek
Bitcoin ve altcoin’ler için kritik gün yarın! ABD Kongresi’nde büyük buluşma gerçekleşecek

SEC bir başka cesur açıklama ile geri döndü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bir başka cesur açıklama ile geri döndü. SEC son zamanlarda, kripto para birimlerine yönelik kuralların ve düzenlemelerin herkes tarafından takip edilmesi gerektiğini belirten bir makale yayınladı.

SEC sessizliğini, dijital varlık menkul kıymetlerinin ihracı ve ticareti konusunda bozdu!

Duyuru ile Finans, Yatırım Yönetimi ve Ticaret ve Piyasalar Bölümü’nün komisyonda teknolojik gelişmeyi ve yatırım piyasalarının faydalarını teşvik ettiği iddia ediliyor. Bununla birlikte, herkes “iyi kurulmuş ve iyi işleyen federal menkul kıymetler hukuk çerçevesine” uymak zorunda. Bu, menkul kıymetlerin sertifikalı formda mı yoksa Blockchain teknolojisiyle mi yayınlandığına bakılmaksızın ajans bunun ima edildiğini ekledi.

SEC kripto para sektöründe brokerleri denetliyor

Ayrıca komisyon, AirFox, Paragon, Crypto Asset Management, EtherDelta’nın kurucusu ve TokenLot gibi son zamanlardaki çatışmalarıyla ortaya çıkan sorunları özetlediler. Birincisi, ICO sırasında menkul kıymet ihracı da dahil olmak üzere, menkul kıymet tokenlerinin satışı ve sunulması. İkincisi, menkul kıymetlere yatırım yapan ve başkalarına menkul kıymetlere yatırım yapmalarını tavsiye eden yatırım şirketleri ve üçüncü olarak da dijital menkul kıymetlerin ikincil piyasa alım satımı. Komisyon ayrıca, ana hatlarıyla belirtilen üç konu üzerinde de durdu.

Komisyon ana hatlarıyla belirtilen üç konu üzerinde duruyor

Rapora göre, AirFox ve Pargon, komisyona kayıt olmaksızın menkul kıymetler olarak sınıflandırılan tokenleri sundukları için incelendi. Crypto Asset Management, kripto para yatırımlarına yönelik bir yatırım fonu oluşturmak için komisyona kayıt olmadığından sorumlu tutuldu. Buna ek olarak, firmanın yöneticisi yatırım danışmanı rolünü üstlendiği için yatırımcıları yanıltmaktan dolayı sorumlu tutuluyordu.

Ethereum tabanlı tokenler için merkezi olmayan bir borsa olan EtherDelta da SEC’den dolayı spot ışığındaydı. Ancak, komisyonun dikkatini çeken borsa değildi, kurucusuydu. Bunun nedeni kurucunun, tüm özelliklere sahip olmasına rağmen, borsayı SEC’e kaydetmeyi başaramamasıydı. Kendisini bir broker satıcısı olarak kaydetmediğinden dolayı da TokenLot sorumlu tutuldu.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin