SEC Başkanı’ndan çarpıcı Bitcoin açıklaması
SEC Başkanı’ndan çarpıcı Bitcoin açıklaması

SEC Başkanı: “Kapımız, yasalara uygun tüm ICO projelerine açık.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC Başkanı Jay Clayton, sermaye artırımının bir yolu olarak ICO’ların avantajlarından bahsetti.

SEC Başkanı: “Kripto sektöründe manipülasyon fazla.”

Geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) 2018’deki ilerleyişini gözden geçirmeye ve 2019 için gündemi tartışmaya odaklanan Clayton, “ICO’ların girişimciler için sermaye artırmanın etkili bir yolu olabileceğine inanıyorum” dedi. Ancak, menkul kıymet kurallarına uygun olması şartıyla diyerek sözlerine şunları ekledi:

Bizim temel noktamız, bir menkul kıymet ortaya koyulduğunda bunun SEC’in menkul kıymetler yasalarına uyması gerekir. Bir ICO’nun yeni teknolojik yapısı ne olursa olsun bu durumu değiştirmez.

Başkan ayrıca, SEC ve personelinin Blockchain ve kripto varlıklarına odaklanarak “önemli miktarda zaman harcadığını” ve önümüzdeki yıl da bu eğilime devam etmeyi düşündüklerini söyledi.

SEC açıklaması sonrası ICO’lar iflas edebilir

Clayton konuşmasına şu açıklamalar ile devam etti:

Dijital varlıklar ve ICO pazarları, geleneksel hisse senetleri ve sabit gelir piyasalarına kıyasla dolandırıcılık ve manipülasyon için daha büyük fırsatlar sunuyor, ayrıca önemli ölçüde daha az yatırımcı koruması söz konusu.

Jay Clayton: “Volatiliteden değil, manipülasyondan arınmış fiyatlar.”

SEC başkanının potansiyel kripto pazar manipülasyonu konusunu ele aldığı ilk görüşü bu değildi. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen, yatırım konferansında Clayton şunları söyledi:

Profesyonel olmayan yatırımcıların gördüğü fiyatlar, sahip olmaları gereken, manipülasyondan arındırılmış fiyatlar olması gerekiyor. Volatiliteden değil.

ABD kongre üyeleri, kripto piyasasındaki fiyat manipülasyonunu önlemek için geçtiğimiz hafta bir beyanname yayınladılar. Beyanname esas olarak, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve diğer finansal gözlemcilerin, yatırımcıları korumaları için daha iyi bir yol haritasını ortaya koymalarını istedi. Ayrıca, ABD’nin finansal teknoloji alanındaki yenilikçi rolünün ön plana çıkarılması istendi.

SEC Başkanı: “Kapımız, yasaya uygun olan yeniliklere açık.”

Clayton konuşmasında, SEC’in yakın zamanda başlatılan, İnovasyon ve Finansal Teknoloji Strateji Merkezi’nden (FinHub) de bahsetti. Böylece, finansal teknoloji girişimlerinin uygulamaları konusunda işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Clayton, son olarak sözlerine şunları ekledi:

FinHub ve diğer faaliyetlerimizin gösterdiği gibi, kapımız, yasaya uygun olarak yenilik yapmaya ve sermayeyi yükseltmeye çalışan herkese açık.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin