SEC Başkanı Jay Clayton, Ethereum'a onay verdi
SEC Başkanı Jay Clayton, Ethereum'a onay verdi

SEC Başkanı Jay Clayton, Ethereum’a onay verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC Başkanı Jay Clayton, dünyanın ikinci en büyük dijital varlığı olan Ethereum’un statüsünü doğruladı ve ETH’nin bir menkul kıymet olmadığını belirtti. Daha önce, Mali İşler Genel Sekreteri William Hinman’ın Haziran ayında da benzer bir görüşünün ardından Clayton, Kuzey Carolina’daki Temsilciler Meclisi Ted Budd’ın pozisyonunu netleştirmesi istendi.

Ethereum ikinci onayını aldı

Geçen Haziran ayında SEC, zaten ne Bitcoin’in ne de Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını açıkça belirtti. Bitcoin’in satış ve pazarlanma şekli bir yardımcı programdır. Kasım ayında Clayton, bu kararın altında yatan ana etkenlerden birinin merkezsiz yapı olduğunu belirtti.

Yine de, SEC üyesi Hinman’ına göre, yalnızca bir menkul kıymetler olarak işlev gören bu varlıklar bile müşterilere bir yatırım planı olarak sunulabilir.

SEC görüşü neden önemli

Ethereum’un ABD’deki düzenleyiciler tarafından bir menkul kıymet olarak görülmemesi, şüphesiz ki, söz konusu varlığın satın alınması için yatırımcıların akredite olması gerekmiyor. Bu kripto için iyi bir haber. Kripto borsalarının Ethereum’u bırakmaya zorlayacak, belirsiz bir düzenleyici korkusu kalmadı.

SEC henüz kriptoların yakasını bırakmadı

Ethereum’un kendisi menkul kıymet olarak kabul edilmese de, SEC Ethereum’a dayanan birkaç ICO ile ilgilendi. Bu arada, Ripple menkul kıymet olmadığını kanıtlamakta zorlanıyor (dava Aralık ayında bir federal mahkemeye devredildi).

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin