SEC Başkanı Jay Clayton:
SEC Başkanı Jay Clayton: "ICO'lar menkul kıymet değildir."

SEC Başkanı ICO’lar için “Menkul kıymet değildir.” dedi, ortalık karıştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para topluluğunda görüşleriyle en çok gündeme gelen şahıslardan biri olan John McAfee, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı’nın ICO tokenlerini menkul kıymet olarak etiketlemesine adeta ateş püskürdü.

Twitter hesabından görüşlerini aktaran teknik aktivist ve internet güvenliği uzmanı, SEC’in bu açıklamasıyla mücadele edeceğinin sözünü verdi.

“Çoğu menkul kıymet değil.”

Görüşlerini ifade ederken genellikle takındığı rahat tavırla bilinen John McAfee, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Jay Clayton’ın ICO tokenleriyle ilgili yaptığı “Çoğu menkul değer değil.” açıklamasına karşı cephe aldı.

Bu ayın başında verdiği röportajda Bitcoin gibi dijital para birimleri hariç çoğu kripto paranın menkul değer olduğunu ifade eden Clayton, 14 Haziran’da bu fikirlerini yineledi.

Clayton:

ICO’larda, tokenlerde veya ICO evreninde gördüklerimin çoğu yalnızca birer menkul kıymetten ibaret. Onlar hakkında daha açık ne söyleyebilirim, bilmiyorum.

Bu tarz bir açıklamanın son derece saçma ve aşırı olduğunu açıkça ifade eden McAfee, “son nefesine dek bu anlayışla savaşacağını” söyledi.

Peki ICO’lar menkul değer midir?

Halen gelişmekte olan kripto para evreninde, halen bir fikir birliğine erişilememiş bazı soru işaretleri var. Bunlardan biri de kuşkusuz ICO’ların menkul kıymet olarak kabul edilip edilmeyeceği.

Bu argüman, kripto para tokenlerinin ne olduğunu tam olarak tanımlamadaki yetersizlikten kaynaklanıyor. SEC’e göre, Bitcoin gibi tokenler, yani fiat para için ikame edilen dijital paralar, menkul kıymet değil.

1.600’den fazla kripto para var

Bununla birlikte, 1.600’den fazla kripto paranın çoğunluğu fiat paraya ikame olmayıp dijital bir platforma erişim sağlayan tokenler olması dikkat çekiyor.

Bu nedenle, birçok kripto para uzmanı bunları utility token olarak adlandırmayı seçiyor. Ancak SEC, bu tokenlerin bir kamu satışı yoluyla sermayeyi artırdığını ve ikincil bir piyasada satılabileceğini ve böylece menkul kıymet olarak sınıflandırdıklarını iddia ediyor.

Yakın zamanda yapılan bir açıklamada üst düzey bir SEC yetkilisi, Ether’in bir menkul kıymet olmadığını belirtmişti. Ripple’in (XRP) durumu hakkında ise henüz resmi bir açıklama söz konusu değil.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

SEC: ”Ethereum ve Bitcoin menkul kıymet değil!”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin