SEC Başkanı, Bitcoin’in bir menkul değer olmadığını söylüyor!
SEC Başkanı, Bitcoin’in bir menkul değer olmadığını söylüyor!

SEC Başkanı, Bitcoin’in bir menkul değer olmadığını söylüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika’nın Sermaye Piyasası Kurulu olan SEC’in (Securities and Exchange Commision) başkanı Jay Clayton, CNBC’ye verdiği röportajda kripto para piyasasının menkul kıymetler statüsü hakkında konuştu. Ayrıca Jay Clayton Blockchain ve dağıtık defter teknolojisi (DLT) hakkındaki görüşlerini de paylaştı. Daha da önemlisi Jay Clayton, Bitcoin’in bir menkul değer olmadığını belirtiyor.

Jay Clayton, Bitcoin gibi lider para birimlerinin menkul değer olmadığını belirtiyor

Jay Clayton, Blockchain ve DLT’de, teknolojinin büyük söz verdiğini söyledi. Ayrıca bu teknolojilerin finans piyasalarında ve diğer birçok pazarda verimliliği artırabileceğini de ekledi. Jay Clayton, ayrıca ICO’ların menkul değer sayılabileceğini de belirtiyor. Jay Clayton Bitcoin gibi lider para birimleri veya fiatın yerini alan kripto para birimlerinin menkul kıymetler olmadığını söyledi. Jay Clayton bir menkul kıymetin tanımını şu şekilde yaptı:

Bir token oluşturuluyor, ben paramı bu kripto paraya yatırıyorum. Siz bu tokenin yaratıcıları olarak bir şirket gibi girişimlerde bulunuyorsunuz ve bunu bir borsaya sokuyorsunuz, ne yapacağınızı bildiğinizi söylüyorsunuz. Bana bu tokeni aldığım için bir kazanç veriyorsunuz ya da ben ikinci bir marketten kazancımı alıyorum. İşte bu bir menkul değer ve biz bunun düzenlemesini yaparız. Biz bu menkul değerin satışlarını düzenleriz.

“ICO’ların çoğu menkul değer.”

Jay Clayton, SEC’in menkul kıymetleri düzenlediğini belirterek sözlerine şunları ekledi:

Bu bizim işimiz ve uzun zamandır yapıyoruz. Biz menkul kıymetleri düzenliyoruz. Bu kurallara 19 trilyon dolarlık bir ekonomi yaptık… Dünyanın gıpta ettiği bir menkul kıymet pazarı.

Ayrıca Jay Clayton, ICO’ların çoğunun menkul kıymet olduğunu belirterek, ICO piyasasının oluşturulmasına yanıt olarak bir menkul kıymet tanımının değiştirilemeyeceğini açıkladı. Jay Clayton, SEC’in pazardaki bir düzenleyici olarak konumunu sürdürdüğünü söyleyerek, SEC’in özel yerleştirme ve ticaret kurallarını takip eden şirketlere yardım etmekten mutluluk duyacağını da sözlerine ekledi.

SEC Başkanı, Bitcoin’in bir menkul değer olmadığını söylüyor

Jay Clayton’a Ripple ve Ethereum’un menkul kıymetler olarak durumu sorulduğunda, belirli kripto varlıklarından bahsetmek istemedikleri için menkul kıymet olup olmadıklarına dair yorum yapmayacağını söyledi. Jay Clayton açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

Uzun zamandır iyi bilinen geleneksel bir menkul kıymet tanımını herhangi bir şekilde değiştirmeyeceğiz. Bunu uzun zamandır yapıyoruz ve temel yaklaşımımızı değiştirmeye gerek yok.

Fonstrat’tan Tom Lee, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

ABD düzenleyicilerinden olumlu bir yaklaşım alıyoruz. Bu nedenle, bu gelişmeler Bitcoin için olumlu.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin