SEC
SEC, 2020 için kripto para önceliklerini açıkladı

SEC, 2020 için kripto para önceliklerini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Uygunluk Denetimleri ve İncelemeleri Ofisi (OCIE) bu yıl için önceliklerini açıkladı. Bu, dijital varlıklar tarafından ortaya konulan gözetim ihtiyaçları hakkındaki görüşlerini de içeriyor. SEC ‘e bağlı departman, gelişmekte olan dijital varlıklar pazarının, bu varlıkların işletilmesiyle geleneksel olanların işletimi arasındaki farkı net bir şekilde anlayamayan bireysel yatırımcılara sunduğu riskler hakkında konuştu.

OCIE’nin raporu şunları kaydetti:

Bu riskler nedeniyle OCIE, bu alanda faaliyet gösteren SEC’e kayıtlı piyasa katılımcılarını belirlemeye ve incelemeye devam edecektir. Değerlendirme aşağıdakileri değerlendirecektir: (1) yatırım uygunluğu, (2) portföy yönetimi ve ticaret uygulamaları, (3) müşteri fonlarının ve varlıklarının güvenliği, (4) fiyatlandırma ve değerleme, (5) uyum programlarının ve kontrollerinin etkinliği ve ( 6) İş faaliyetlerinin dışında çalışanın denetimi.

Ajans, 2018 sınav önceliklerine kripto para birimi hakkında bir bölüm eklemişti. Hizmet sağlayıcıların müşteri varlıklarını nasıl koruduğunu ve ürünleri ile bağlantılı riskleri açıkça ifşa edip etmediklerini değerlendirme ihtiyacından bahsetmişti.

2019 yılında piyasa katılımcılarını portföy yönetimi, ticaret uygulamaları, müşteri fonlarının güvenliği, fiyatlandırma, uyumluluk ve iç kontroller açısından izleme planını açıkladı. Şimdi 2020’de OCIE, önceki yılın hedeflerini yeniden ifade etti. Ancak, “iş faaliyetleri dışındaki çalışanların denetimi” ile ilgili bir değerlendirme hedefi ekledi.

Raporda ayrıca, ajansın transfer acentelerinin kayıt tutma ve menkul kıymet ve fonların korunmasındaki rolünü izlemeye devam etme planından bahsedildi. Rapor, ana odak alanının blockchain teknolojisini geliştiren ve dijital varlık hizmetleri sunan transfer ajanlarını içerdiğini belirtti.

fxstreet


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin