SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi
SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi

SEC 2019 önceliklerini açıkladı… Kriptolara ayrı bir paragraf açtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD düzenleyicisi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 2019 için önceliklerini açıkladı. Bilhassa bu öncelikler arasında dijital varlıklara vurgu yaptığı görüldü.

SEC ‘in 2019 önceliği kripto varlıklar

SEC, bu yıl kripto paraları oldukça sık gündemine aldı. Özellikle kripto ETF’yi onaylama talepleriyle yoğun şekilde ilgilenen komisyon, dijital varlıklar için uygun düzenlemeler yapma konusunda her defasında niyetlerini oraya koydular. Bazı yorumlara göre ise kurum, kripto endüstrisinin adil şekilde davranmadı.

SEC, yeni yılda özellikle dijital varlıklara daha çok odaklanmayı planladığını açıkladı:

SEC tarafından sunulan basın bülteninden önemli başlıklar ise şu şekildeydi:

Bu yıl, özellikle dijital varlıklar ve siber güvenlik konularına öncelik verilecek olup ücretler, harcamalar ve çıkar çatışmaları gibi bireysel yatırımcılar için önemli olan faaliyetler üzerinde durulacak.

Sürekli büyüyen kripto para ekosistemi göz önüne alındığında, SEC’in sektöre özel bir “paragraf” açmasını anlamak zor değil. Bu yıl Cambridge Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir ankette kripto para kullanıcı sayısının iki katından fazla bir artış olduğunu görülüyor.

Bu hamlenin, 2019 yılında kurumsal yatırımın özellikle Bakkt’ın ve Fidelity’nin kripto para piyasasına girmesi ve her iki girişimin de Ocak’ta gerçekleşmesi beklenen açılışları düşünüldüğünde yerinde olduğu gözüküyor.

Bazıları, SEC’in dijital varlıklar üzerinde bu tür bir görüşe sahip olmasını ABD’nin kripto sektörü yarışında geride kalmaması için vites yükseltme isteğine bağlıyor.

Kripto ekosistemi açısından en ciddi adımları Malta atıyor

Bunun yanında çok tezat bir örnek vermek gerekirse kripto paraları yaygın olarak kabul eden ilk ülke Malta olacak gibi duruyor. Malta hükümeti Eylül ayında iki yeni yasama parçasını açıkladı. Bu kanun tasarısı, sanal finansal varlıklar yasası ve yenilikçi teknoloji düzenlemeleri ve hizmetler yasası olarak biliniyor. İkisi de Kasım ayında yürürlüğe girdi. Ve sanal varlıkları çevreleyen yasalara daha fazla açıklık getirdiği görülüyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin