bitcoin fiyatı
Bitcoin’in BitFinex’teki açık ve long pozisyonları hızla artmaya devam ediyor ve son zamanlarda popüler kripto para borsasında yeni bir rekora koşuyor.

25 Aralık Bitcoin fiyat analizi: Yükseliş trendinin düzeltmesi hangi seviyeye kadar devam edebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

25 Aralık Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik detayları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin yükseliş hareketini 4.380 dolara kadar taşıdıktan sonra bu seviyede sert bir düzeltme başlattı.
  • Kritik 4.300 dolar direncini geçme konusunda başarılı olamayan BTC/USD paritesi yeniden 4.000 doların altına kadar sarktı.
  • BTC’de düzeltme hareketinin şu an 4 saatlik 100 hareketli ortalama seviyesine kadar gerilediğini görüyoruz.

25 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Dün güne oldukça hızlı başlayan Bitcoin, önemli bir direnç seviyesi olarak gördüğümüz 4.300 dolarda tutunamadı ve gün boyu düşüş yaşadı.

3.280 dolardan başlayan yükselişin bir düzeltmesi olarak algılayabileceğimiz bu düşüş hareketinde BTC sabah saatlerinde 3.880 dolar seviyelerinde bulunuyordu. BTC/USD paritesinin bu seviyesinin 4 saatlik 100 hareketli ortalama desteğinde yavaşladığını görüyoruz.

Piyasa şu an 4 saatlik 100 HO seviyesini test ediyor gibi görünüyor. Bitcoin bu seviyeye tutunabilecek alıcılar bulursa yükseliş hareketinin yeniden devam edebileceğini söyleyebiliriz.  Önemli bir destek olan şu anki hareketli ortalamaların bulunduğu bölge aşağı yönlü kırılırsa sonrası destek noktası Fibonacci düzeltme seviyelerine göre Fib 0,618 noktası olan 3.670 dolar olarak gözüküyor.

Yükseliş senaryosunda Bitcoin yeniden 4.000 doları kazanmak için mücadele edecek olup, geçilirse yeniden 4.300 ikinci direnç noktası olarak karşımıza çıkacak.

Hareketli ortalamaların kırılması sonucu 3.670 dolarda aşağı yönlü olarak kırılırsa Bitcoin’in yükseliş trendinin sona erdiğinden konuşmaya başlayabiliriz. Bu durumda BTC/USD paritesi 3.300 – 3.200 dolar seviyelerine kadar gerileyebilir.

Sonuç olarak mevcut konumda henüz düşüş yönlü senaryo devreye girmemiş olup, 100 ve 200 hareketli ortalama seviyelerinin Bitcoin’in yönü için kritik olduğuna dikkat çekebiliriz.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, negatif yönlü düşüş görünümünü koruyor.
  • Stokastik RSI, aşırı satım bölgesinde konumlanmış olup yeni bir toparlanma için bu bölgeden çıkışın beklenmesi gerekir.
  • RSI göstergesi ise 50 seviyesinin altına inerek düzeltme hareketini yansıtıyor. Fakat yönünün yukarı olması toparlanma hareketinin başlamasını tetikleyebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin