XRP sahipleri SEC’e karşı zafer kazandıklarını iddia ediyor  - peki ama neden?
XRP sahipleri SEC’e karşı zafer kazandıklarını iddia ediyor  - peki ama neden?

SEC, 2 ICO girişimini menkul kıymet olarak kaydediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İki kripto girişimi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaptığı görüşmelerden sonra ilk para teklifi (ICO) tokenlerini menkul kıymet olarak kaydettirmeyi kabul etti. SEC, 2 ICO girişiminin ilave cezalara tabi tutulacağını belirtti.

SEC cuma günü yaptığı açıklamada iki şirket üzerinde yoğunlaştı: CarrierEQ Inc. (Airfox olarak da biliniyor) ve Paragon Coin Inc. Her iki şirket de geçen yıl ciddi miktarda bir token satışı yaptı. Açıklamalara göre, Airfox satışları üzerinden 15 milyon dolar, Paragon ise 12 milyon dolar artırdı.

SEC, 2 ICO girişimi için 250.000 dolar ceza verecek

ABD menkul kıymetler düzenleyicisi, tokenleri menkul kıymet olarak kaydetmenin yanı sıra, her iki şirketin de yatırımcıları iade edeceğini, periyodik olarak raporları SEC’e göndereceğini ve 250.000 dolar ceza ödeyeceğini bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 1934’ten beri, SEC’e kayıt olmadan ya da muafiyet başvurusunda bulunmadan yatırım sözleşmesine benzeyebilecek herhangi bir şey satmak suçtur. 1934 tarihli Menkul Kıymetler Yasası, 1929’daki krizin ardından, gelecekteki kazaları önlemek için tasarlanan birçok yasadan biriydi.

SEC, açıklamasında “bu kararın yalnızca kayıt ihlallerini sunan ICO menkul kıymetleri için hukuki olarak uygulandığını” belirtti.

SEC Yürütme Bölümü Yardımcı Direktörü Stephanie Avakian, SEC’in “ICO’lar aracılığıyla menkul kıymet ihraç eden şirketlerin menkul kıymet kaydını düzenleyen mevcut yasalara ve kurallara uyması gerektiğini açıkça belirttiğini” söyledi.

Kararın ardından, düzenleyicinin geçen Aralık ayında durdurduğu Munchee ICO’suna da gönderme yapıldı. Airfox ve Paragon gibi, Munchee de 15 milyon dolarlık token satışını iade etmeyi kabul etti, ancak SEC bu dönemde ilave para cezası vermedi.

SEC’in giderek artan bir şekilde alım satım platformlarına odaklanacağı belirtiliyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin