Hint zenginler kripto paralara yatırım yapıyor.
Hint zenginler kripto paralara yatırım yapıyor.

SEBI düzenleyicileri araştırmalar için küresel yolculuğa devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan kripto para sektörüne ısınıyor. SEBI düzenleyicileri Blockchain araştırmaları için küresel yolculuğa devam ediyor. Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsalar Kurulu, 3 ülkedeki düzenleyici kurumların kripto paralara yaklaşımını incelemeleri için bu ülkelere yetkililer gönderdiklerini açıkladı.

SEBI çalışma turlarına devam ediyor

Hindistan’ın düzenleyici kuruluşu olan Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsalar Kurulu (SEBI), diğer ülkelerdeki düzenlemeleri inceliyor. SEBI, uluslararası düzenlemecilerle işbirliği yapılması ve kripto paralar ile ilgili sistem ve mekanizmaları daha derinlemesine kavranmasına yardımcı olmak için memurlarını 2017-18 yıllarında dünyanın çeşitli yerlerinde çalışma turlarına gönderdi.

SEBI yetkilileri, Japonya’nın Finansal Hizmetler Ajansı’nı (FSA), İngiltere’nin Finansal İdare Otoritesini (FCA) ve İsviçre’nin İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu’nu (FINMA) ziyaret etti. Yetkililer, SEBI bünyesindeki süreçlerin iyileştirilmesine yardımcı olmak için toplantılarından edindikleri bilgileri diğer ulusal düzenleyici kurumlarla uygulamaya çalışıyor.

Reserve Bank Of India Blockchain lehinde ama yine de ihtiyatlı

Nisan ayında, Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) yaptığı bir açıklama ülkede gündeme oturdu. Açıklamada, Blockchain teknolojisi konusunda olumlu bir bakış açısı ortaya konuldu. Aynı zamanda tüketicinin korunması, piyasa bütünlüğü ve kara para aklama ile ilgili endişelerden dolayı kripto paralara karşı temkinli bir yaklaşım önerildi. İlkbaharda merkez bankası, 5 Temmuz’da sona eren 3 aylık bir süre vermişti. Kurum, bu süre sonunda faaliyetleri RBI tarafından düzenlenmiş tüm bankaların, kuruluşların ve işletmelerin kripto para ile uğraşmayı bıkrakmasını istemişti. RBI’nin yasağı, 11 Eylül’e kadar ertelendi. Erteleme kararı, Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından onaylandı. Bu arada, Hint borsaları, emanet karşıtı emir olarak faaliyet gösterme gibi yenilikçi çözümler aradılar. Bu yasağı önlemek için eşler arası (P2P) ve kriptodan kriptoya hizmetler işletildi.

Geçtiğimiz hafta, RBI 2017-18 yıllık raporunu şöyle açıkladı:

Kripto para ekosistemi, para politikasının iletilmesini etkileyebilecek mevcut ödeme ve ödeme sistemini etkileyebilir.

RBI, kripto paraların şu anda sistemik riskler oluşturmadığı halde, artan popülerliklerinin kendileri için endişe duyulan fiyat kabarcıklarına neden olduğunu belirtti. P2P işlemlerini kolaylaştırmaya yönelik borsalar, para kullanımını arttırmanın yanı sıra kara para aklama suçlarının (AML) ihlallerini ve terörizmin finansmanı ile mücadele yasalarını (CFT) de içerebilir. Bu, merkez bankası ve hükümeti kripto para borsaları ve ICO’lar üzerinde yakın bir izlemeye zorladı.

Sonuç olarak, raporda, Merkez Bankası dijital para birimi oluşturmak için arzu edilebilirlik ve fizibilite hakkında kılavuzluk etmek için Reserve Bank tarafından birimler arası bir grup oluşturulmuştur. SEBI’nin diğer düzenleyici kurumları araştırmasıyla bunu başarmak için RBI çalışmaya başladı. ABD, Japonya, Güney Kore ve Çin’deki çeşitli merkez bankalarının kripto paralara yönelik düzenleyici yaklaşımları incelendi.

Hindistan kriptolara ısınıyor mu?

Hindistan’ın düzenleyici kurumları arasındaki son odak kayması, kripto paralara karşı daha az düşmanca ve daha proaktif bir tutum sergilemektedir. RBI, yaz boyunca kripto yasağı nedeni ile ağır eleştirilere maruz kaldı. Ancak yıllık raporlar, iktidardan önce küresel finansal sistem hakkında tavsiyelerde bulunan ve bunları izleyen uluslararası bir organ olan Finansal İstikrar Kurulu (FSB) tarafından yürütülen çok sayıda kripto merkezli ankete katıldıklarını açıkladı.

Şüphesiz, Hindistan bekle ve gör yaklaşımını benimsedi. Diğer ülkelerin süreci hazırlamasına izin verdi. RBI ayrıca, Banka’nın Uluslararası Yerleşmeler (BIS) ve Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından temkinli duruşunu haklı çıkarmak için raporlara işaret etmiştir.

Bu arada dağıtık defter teknolojisi (DLT), Hindistan’ın kamu sektörüne yönelik bürokrasin çok ihtiyaç duyulan bir rahatlama getirme potansiyeline sahip. Örneğin, 2018 yılında Hindistan’da kağıt banknotları bastırmak  89.044.452 dolara mal oldu.

Bütün gözler, mahkeme duruşma tarihi olan 11 Eylül’de. Mahkemede alınacak kararın, ülkedeki kripto para seyrini belirlemede büyük ölçüde etkili olduğunu kanıtlayacak gibi görünüyor.

 

bitrates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin