Scam Uygulama Play Store'dan silinmiş veya kaldırılmış gibi görünüyor
Scam Uygulama Play Store'dan silinmiş veya kaldırılmış gibi görünüyor

Scam Uyarısı: Google Play’deki sahte MetaMask uygulaması, Ethereum’ları çalıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Scam Uyarısı: Google Play’deki sahte MetaMask uygulaması, kullanıcıların Ethereum’larını çalıyor. Sahte kripto para uygulamaları salgını, Play Store’da zahmetsizce yayılmaya devam ediyor. Ayrıca Google bu konuda hiçbir şey yapmıyor gibi görünüyor.

Bu sahte MetaMask uygulaması, Google Play’de yer alan dördüncü sahte uygulama

Güvenlik araştırmacısı Lukas Stafanko, Google Play Store’da başka bir kimlik avı uygulaması buldu. Bu kez, popüler bir Ethereum dApp tarayıcısı olan MetaMask’in bir kopyası. Geçen hafta Google Play’in rahatsız edici miktarda kripto paralarla ilgili sahte uygulamalara ev sahipliği yaptığı haberi yayınlandı.

Bu sahte MetaMask uygulaması, en az iki sahte MyEtherWallet ve sahte bir Poloniex uygulamasından sonra Google Play’de yer alan dördüncü sahte uygulama. Bir çok kullanıcının önceki dolandırıcı vakalarından zarar görüp görmedikleri bilinmemekte.

Scam Uyarısı: Google Play’deki sahte MetaMask uygulaması, kullanıcıların Ethereum’larını çalıyor
Scam Uyarısı: Google Play’deki sahte MetaMask uygulaması, kullanıcıların Ethereum’larını çalıyor

Scam Uygulama Play Store’dan silinmiş veya kaldırılmış gibi görünüyor

Play Store’daki MetaMask uygulamasıyla ilgili incelemeler, en azından birkaç kullanıcının bu aldatmacaya yakalandığını gösteriyor. Bir kullanıcı, “Bu uygulamanın sahibi hırsız. Tüm Ethereum’umu çaldı. Lütfen bu uygulamanın sahibini engelleyin. Bu sahte bir uygulama.” şeklinde şikayette bulundu. Başka bir kullanıcı ise, “Spam uygulama! 2 bin 700 dolar kaybettim.” ifadelerini kullandı.

MetaMask’ın Google Play Store’da herhangi bir uygulamasının olmaması dikkat çekici. Sadece Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera için bir web tarayıcı uzantısı olarak var. Yazı tarihi itibariyle, uygulama Play Store’dan silinmiş veya kaldırılmış gibi görünüyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Thenextweb

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin