Scam Uyarısı: Genellikle ünlü kişilerin hesapları kopyalanıyor
Scam Uyarısı: Genellikle ünlü kişilerin hesapları kopyalanıyor

Scam uyarısı: 2 Bitcoin’e Tesla dolandırıcılığı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Siber suçlarla dakika başına 1.138.888 dolarlık bir fon çalınıyor. Scam uyarısı yapılmasına rağmen, yakında veya herhangi bir zamanda bu rakam azalmayacak. Her gün farklı bir yöntem kullanan dolandırıcılar bu seferde ünlü kripto kişiliği, John McAfee’in resmini kullandılar. Dolandırıcılar, yasal bir Medium sayfasını taklit eden ve “Resmi McAfee, Resmi ETH ve BTC Giveaway” başlıklı bir duyuru yayınladıkları bir web sitesi oluşturdular.

Scam Uyarısı: Genellikle ünlü kişilerin hesapları kopyalanıyor!

Aldatmacada, Bitfi’nin sponsor olduğu yalanıyla, 2 BTC veya 20 ETH karşılığında 1 kişiye özel Tesla 3 Model verilecek deyip insanlar kandırılmaya çalışıldı. Daha ikna edici olmak için ana sayfaya, yüksek kârlar aldığı belirtilen birçok sahte yorumlar koyuldu. Bu yorumlar, gerçekte yorum yazılabilecek bir bölüm olmadığı için web sitesine sabit kodlandığı düşünülüyor. Neyse ki, hiç kimse dolandırıcıların ağına düşmedi. Sayfada belirtilen BTC ve ETH cüzdan adresleri şimdiye kadar hiç fon almadı.

Kripto çılgınlığı, kolay para kazanmak isteyen kötü niyetli insanlar için kârlı bir iş yaratmış gibi görünüyor. Daha önce Kripto Para Haber tarafından bildirildiği üzere, anonim bir dolandırıcı, Twitter dolandırıcılığı faaliyetlerinden günlük 100-200 ETH arasına gelir elde ediyor. Her gün bildirilen daha fazla aldatmaca bulunuyor. Dolandırıcıların kurbanı olmamak için Bbir şey gerçek olamayacak kadar iyiyse gerçek değildir.” sözünü akılda tutmak gerek.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin