Calvin Ayre: “Bitcoin SV, Bitcoin SV ile yaşayacak.”
Calvin Ayre: “Bitcoin SV, Bitcoin SV ile yaşayacak.”

Bitcoin fiyatı tekrar 7.000 doların altına düştü! İşte fiyat düşüşünün nedenleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz saatler içinde, Bitcoin fiyatı 7.400 dolar seviyesinden 6.950 dolar seviyesine sert düştü. Etherum, Ripple, Bitcoin Cash ve EOS, Bitcoin 7.400 dolarlık hızını koruyamadığı için yüzde 6 ila 7 oranında kayıp verdi. Yazım sırasında Bitcoin, %4,5 oranında düşüşle 7.008 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Edward Morra: “Bitcoin’de düzeltmenin gelmekte olduğunu hissediyorum.”

Bir kripto para yatırımcısı ve teknik analist olan Edward Morra, daha önce Bitcoin için bir düzeltmenin gelmekte olduğunu şu sözlerle belirtti:

Bitcoin daha sıkı bir şekilde sarılıyor, herkesin ne beklediğini merak ediyor, ama düzeltmenin gelmekte olduğunu hissediyorum.

Bitcoin ile birlikte neredeyse tüm kripto paralar düşüş eğilimine girdi

Analistlere göre, Bitcoin’in fiyatındaki düşüşün büyüklüğü göz önüne alındığında, dominant kripto paranın 6 Ağustos’tan bu yana gösterdiği istikrardan sonra kısa bir süre içinde düşmesi, Bitcoin fiyatının önümüzdeki günlerde 6.000 dolarlık ortalamayı test edeceğini gösteriyor. Bitcoin’in düşüşüyle birlikte diğer kripto paralar Eylül ayı başındaki kazançlarını sildi.

Bitcoin’in  %4 oranında değer kaybettiği bu günde Ethereum %11 oranında düştü. Ethereum  yazım sırasında 258 dolardan işlem görüyor. BTC’ye karşı, ICON, WanChain ve Ontology gibi iyi performans gösteren kripto paralar 2018’in başından bu yana neredeyse yüzde 70 oranında düştü ve önümüzdeki birkaç hafta içinde, BTC ve ETH çiftlerine karşı momentum bulmak için mücadele edecekler.

Bitcoin fiyatı kısa pozisyonlardaki artıştan ve Tether’dan etkilenmiş olabilir

Bitcoin’de kısa (short) pozisyonların inanılmaz oranda arttığını daha önce bildirdik. Özellikle 2 Eylül’de Bitfinex‘ten elde edilen verilere göre Bitcoin’de kısa (short) pozisyonlar ciddi oranda arttı. Verilere göre, 22.000’in altına gerileyen kısa pozisyonlar, 2 Eylül’de 3 saatten daha az bir sürede 33.000’in üzerine çıktı. Uzun pozisyonlar ise 28.500’den 26.500’e düştü. Bitcoin’de kısa pozisyonlar, 27 Ağustos’tan beri düşüş yaşıyordu 2 Eylül’de ise ani bir artış meydana geldi.

Bitfinex’te pazarlama sorumlusu olan Kasper Rasmussen’e göre kısa vadeli satışlar, emtia fonlarından ve borç verme pazarından ödünç alınan fonlar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. 2 Eylül’deki yazımızda kısa pozisyonlardaki bu ani yükseliş eğiliminin Bitcoin için alarm durumu olabileceğini belirttik. Bu yazımızda lider kripto paranın artış trendine girdiği bu günlerde yeni bir fiyat düşüşün görülebileceğini vurguladık. Bugün gelinen noktada ise Bitcoin sert düştü. Ayrıca Bitcoin fiyatındaki düşüşün bir diğer nedeni de daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz üzere son günlerde Bitfinex’e gönderilen milyonlarca dolarlık Tether’ların bir kısmının geri transfer edilmesi olabilir.

Silk Road cüzdanındaki fonlar Bitcoin fiyatını etkilemiş olabilir

Karanlık Web’te faaliyet gösteren karaborsa Silk Road ile ilgili cüzdanlarda yer alan 111.000 BTC’lik fonların tekrar canlandığını işlem görmeye başladığını geçtiğimiz günlerdeki yazımızda bildirdik. Bitcoin’in fiyat düşüşünde bu fonların harekete geçmesinin etkili olduğu düşünülüyor. BitMEX, Binance ve Bitfinex borsaları aracılığıyla piyasaya sürülen 100 milyon dolarlık BTC’lerin Silk Road kaynaklı olduğuna yönelik spekülasyonlar var. Ancak cüzdanlar izlenilemediği için konuya yönelik net bir bilgi yok. Bitcoin fiyatındaki düşüşün arkasındaki bu veya buna benzer nedenler yakında ortaya çıkacak. O zamana kadar bizi takipte kalın!

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin