Herkesin sırt çevirdiği Ripple'a SBI Holdings'ten destek hamlesi! Hissedarlara XRP dağıtacaklar
Herkesin sırt çevirdiği Ripple'a SBI Holdings'ten destek hamlesi! Hissedarlara XRP dağıtacaklar

SBI, mobil ödeme için S Coin’i duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon finans piyasasında göze çarpan SBI, S Coin ile artık cepten ödeme imkanı sunmayı ve nakitsiz sisteme geçmeyi hedefliyor. 25 Eylül’de yayınlanan resmi bir bildiride, bankanın yatırım ajansı olan SBI Holdings, Blockchain merkezli “S Coin Platform”dan yararlanmak için Orb ve Glory Corporation ile anlaşmalar yaptığını belirtti.

S Coin’li  olmak ne demek?

SBI şimdi akıllı telefondan kullanımı arttırmak için S Coin’in son gösterisini yapmak üzere hazırlanıyor. S Coin’in ortaya çıkması ve uygulanması, ödeme çözümü alanında dağıtılmış defter teknolojisini (DLT) kullanmak için daha geniş bir kapsam sağlayacak. Bu yeni dijital temanın arkasındaki temel amaç, perakende ödemelerin yapılabildiği nakitsiz bir toplumun yaratılması.

SBI, S Coin ile ne amaçlıyor?

Japonya’nın ilk bankacılık kuruluşu olan SBI Group, Temmuz 2018’de kendi kripto işlem platformunu kurup piyasaya sürdüğü açıklamıştı. Aynı şekilde, SBI Holdings’in “S Coin Platformu”, dijital token ihraç platformu olacak. Platform, kullanıcıların kendi gereksinimlerine göre kendi tokenlerini tasarlamalarını ve geliştirmelerini kolaylaştırıyor. Burada asıl önemli nokta, Orb’nin dağıtılmış defter teknolojisi ile ödeme sektöründe uygulanan yazılımı kullanması.

SBI Holdings, deneme prosedürü sırasında The automatic machine of Glory’nin kurulumundan da bahsetti. Bu, diğer dijital paralarla nakit alışverişinde ve ayrıca kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermek konusunda kullanıcılara yardımcı olacak.

SBI açıkladı:

Glory’nin ürünleri ile anlaşma sağlamak için elektronik para birimi uzlaşmasını göz önünde bulunduracağız.

Böylece üç şirket SBI Holdings, Glory ve Orb ödeme için yepyeni bir altyapı geliştirebilecekler. SBI, şimdilik bir süre daha kripto alanında etkinleştirilmiş modunu koruyor.

Japonya’nın Android ve iOS cihazlarındaki kullanılabilirlik ile bir ödeme ağ geçidi geliştirmesi ve Ripple DLT’den yararlanan finansal hizmetler sunması da planlananlar arasında. Ayrıca Ağustos ayında banka, 9 milyon dolarlık bir yatırım ile dijital para cinsinden türevsel bir borsa platformu kurmak için kurumsal yatırımcıları tercih ettiğini açıkladı.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin