Ripple ortağı SBI Holdings'ten devrimsel hamle
Ripple ortağı SBI Holdings'ten devrimsel hamle

SBI, Afrika’ya yapılan havaleleri güçlendirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayland’da Ripple ile havaleleri güçlendirmek için iş birliği yaptıktan sonra SBI Remit, BitPesa üzerinden Bitcoin Blockchain’den faydalanacak. Küresel havale piyasası 640 milyar doların üzerine çıkacak. SBI Blockchain çözümlerini genişletme planından bahsetti.

SBI, Bitcoin Blockchain’den yararlanmak için BitPesa ile ortaklık halinde

Japon dev SBI Holdings her zaman kripto dostu oldu. SBI Group’un bağlı kuruluşu SBI Remit yarım milyon müşterinin Afrika’ya para göndermesine izin vermek için Bitcoin Blockchain kullanacağını duyurdu.

Afrika’ya BitPesa ile iş birliği içinde daha hızlı ve güvenilir havaleler gönderilebilecek. BitPesa, Afrika’ya hızlı ve düşük maliyetli ödemeler için Blockchain yerleşimini kullanan bir dijital döviz ve ödeme platformudur.

Sınır ötesine parayı hareket ettirmek için önce ABD dolarını hareket ettiren ve daha sonra Nijerya Naira’sı gibi Afrika para birimlerine dönüştüren bankalar gibi aracılara güvenilir. Oysa ki, BitPesa, paranın sınırları aşması için Bitcoin Blockchain kullanan lisanslı bir kuruluştur.

BitPesa tarafından paylaşılan birçok uluslararası lisans aracılığıyla bir güven ve şeffaflık katmanı eklenecek.

SBI Remit direktörü Nobuo Ando açıklıyor:

Birçok şirket Afrika ülkeleriyle ticaret yapıyor. Yüksek maliyet ve yavaş hızdan ve çok açık olmayan yönetimden dertliler. Yani bu, Bitpesa ile birlikte girmek istediğimiz pazar.

BitPesa ve SBI Remit arasındaki bu ortaklık, Japonya, Nijerya, Kenya, Tanzanya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Gana, Fas ve Uganda gibi para birimleri arasında doğrudan transfer sağlayacak. Ayrıca, Bitcoin Blockchain üzerine inşa edilen özel hazine aracı, küçük ve orta ölçekli işletmeler için likidite sağlanmasına yardımcı olacaktır.

Ripple’dan sonra, bu kez Bitcoin Blockchain zamanı

Uçuculuk açısından, BitPesa’nın hazine hizmetleri, kurucusu Elizabeth Rossiello’nun dediği gibi, kripto ve fiat para birimlerinde uzlaşmaya izin verecek.

 Aramızda yerleşmek için dijital veya fiat para birimleri kullanmaya açığız.

Ancak, bu, SBI Remit’in Blockchain teknolojisini kullanan şirketle ilk kez bir araya gelmesi değil. Daha önce SBI Remit, dünyanın en büyük üçüncü kripto para birimi XRP’nin arkasındaki şirket olan Ripple’a katıldı. Ripple ile para transferi devi Tayland’ı hedef aldı.

SBI Remit, Siam Commercial Bank (SCB) ile iş birliği içinde, Ripple’ın Blockchain kurumsal çözümü olan xCurrent’ı kullanarak Japonya ve Tayland arasındaki gerçek zamanlı havale ödemelerini kullanıyor.

Üstelik, SBI Holdings, temel olarak, para taşımak için daha ucuz ve daha hızlı bir yol arayan bölgesel bankaları hedefleyen SBI Ripple Asia’yı başlattı.

Küresel havaleler 640 milyar dolardan fazla büyüyor

Dünya Bankası raporuna göre küresel para gönderimi, yüksek gelirli ülkelere akanlar dâhil olmak üzere 2017 yılında %7 arttı. 2016’da 573 milyar dolar iken  2017’de 613 milyar dolara yükseldi. Ancak, BitPesa’nın bu hizmetlerde toplam işlemin yaklaşık %3’ünü sağlayabildiği bildiriliyor. Raporda, 22 milyar dolar ile Nijerya en iyi havale alıcıları arasında yer alıyor.

Sahra altı Afrika, ortalama maliyetin yüzde 9,4 olması ile para göndermek için en pahalı yer olmaya devam ediyor. Havale maliyetlerini azaltmanın önündeki başlıca engeller, bankalar tarafından riskten kaçınma ve ulusal postane sistemleri ile para transfer operatörleri arasındaki özel ortaklıklardır.

Dahası, Sahra altı Afrika’ya yapılan para transferleri, gelişmiş ekonomilerdeki ekonomik büyümenin ve bölge ekonomilerinden yararlanan daha yüksek petrol fiyatlarının desteklenmesiyle 2017 yılında yüzde 11,4 artışla 38 milyar dolara yükseldi. En büyük havale alıcıları Nijerya (21,9 milyar dolar), Senegal (2,2 milyar dolar) ve Gana (2,2 milyar dolar) idi.

Dünya Bankası raporunda da bildirildiği gibi, “glirlerin 2018’de artmaya devam etmesi, yüzde 4,1 oranında artarak 485 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Küresel para gönderimlerinin 2018’de yüzde 4,6 artarak 642 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

SBI’nin, kripto dünyasına daha fazla dalmaya devam edeceği anlaşılıyor:

Uluslararası havale için bazı Blockchain çözümlerini genişletmeyi planlıyoruz.

 

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin