Japonya'nın en büyük finansal hizmetler şirketinden yeni kripto para hamlesi
Japonya'nın en büyük finansal hizmetler şirketinden yeni kripto para hamlesi

SBI Holding kripto piyasasına yatırım yapmaya devam ediyor… Yeni hedef kurumsal müşteriler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon finans kuruluşu olan SBI Holding, ABD’de bir kripto para türevleri ticaret platformunun geliştirilmesini finanse etmek için 9 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Japon SBI holding ABD’ye yatırım yapıyor

Japon finans kuruluşu SBI Holding, birkaç hafta önce kendi kripto para borsası faaliyetlerine başladıklarını açıklamıştı. Kripto borsası açılışı ile Kripto ekosisteminde yeni atılımlar yapan şirketler topluluğu kripto sektöründe genişlemeye niyetli gibi gözüküyor.

SBI’nın gündeminde olan yeni kripto yatırımı ise ABD merkezli bir dijital pazar geliştiricisi olan Clear Markets’a yatırım yapmak olduğu açıklandı.

Nikkei’den gelen haberlere göre, finansal hizmetler devi SBI, yatırım tutarının açık bir şekilde açıklamadı. Fakat yaklaşık 1 milyar Yen (9 milyon ABD Doları) değerinde olan ve Clear Markets’ın hisselerinin yüzde 12’sine denk gelen bir satın alma gerçekleştiği gelen kesin olmayan bilgiler arasında.

SBI’nın bu yeni yatırım, ABD’deki kurumsal yatırımcıları hedef alan bir yatırım türü olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki ABD’de faaliyet gösteren Clear Markets bir kripto para türevleri ticaret platformu. Ve müşterileri kurumsal yatırımcılardan oluşuyor. SBI Holding, Clear Markets’in yaklaşık yüzde 12 hissesini satın alarak kuracağı ortaklık ile bu piyasanın daha da gelişmesine katkıda bulunmuş olacak.

SBI Holding’in bu yatırımı kripto ekosistemi için oldukça önemli

Biraz kripto para türev ürünlerinden bahsetmek gerekirse; bu ürünler diğer yatırım ürünlerine nazaran daha yüksek volatiliteye sahip olan riskli ürünler kategorisinde bulunuyor. Aynı zamanda piyasada ürün çeşitliliğinin fazla olmaması kurumsal yatırımcıları bu piyasaya yatırım yapma konusunda isteksiz kalmasına neden oluyor. SBI gibi büyük kurumların bu piyasalara yatırım yaparak öncülük etmesi, önümüzdeki yıllarda diğer kurumsal yatırımcılarında bu akıma katılmaları için tetikleyici bir neden olması açısından oldukça önemlidir.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin