Dev borsanın XRP likiditesi rekor kırdı!
Dev borsanın XRP likiditesi rekor kırdı!

SBI CEO’su Yoshitaka Kitao XRP’ye güveniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasanın en büyük ikinci kripto parası XRP’nin ana şirketi Ripple, yaptığı işbirliği anlaşmaları ve bu anlaşmalarla ilgili gelişmelerle sürekli olarak kripto ekosistemi gündeminde kendine yer buluyor. Bu anlaşmaların en çarpıcı örnekleri arasında R3’ün Brad Garlinghouse liderliğindeki Ripple’la bir araya gelmesi ve Japonya’nın en büyük bankacılık grubu SBI gibi bankacılık sektörünün devleri ile işbirliğine gitmesini sayabiliriz.

SBI Corda ve XRP kullanarak finansal hizmet alanlarını genişletmek istiyor

SBI tarafından yapılan son değerlendirmede, SBI CEO’su Yoshitaka Kitao mikrofonun başına geçerek yaptığı ortaklıkları ve bu işbirliklerinin kripto para alanı için ne anlama geldiğini anlattı. Asıl hedeflerinin Corda ve XRP kullanarak finansal hizmet alanlarını genişletmek olduğunu söylemesi ise oldukça önemli bir açıklamaydı. Kitao ayrıca kurulan bu bağlantılarda uzlaşma sağlanıp XRP ile ortak bir girişim yapılacağı konusuna vurgu yaptı:

SBI r3 Japonya’yı kurmak nihai hedefimiz. R3, 300’den fazla ortağı ile bu girişimin çok verimli olmasını sağlayacak. R3’ün Corda girişimi geçiş aşamasında olan ve tarafımızdan desteklenen dağıtılmış bir muhasebe teknolojisidir. Bu noktada önemli olan, XRP’nin pratik olarak r3 ve Ripple tarafından kullanıldığından emin olmamız.

Kitao, SWIFT r3 ortaklığının Ripple’ye darbe vurabileceğini düşünüyor

Finansal bigwig’e göre, şirketin şu anki ana odağı uluslararası para transferi ve uluslararası işçi dövizleri gibi diğer alanlar. Kitao ayrıca, r3 Corda’nın ve XRP tokeninin büyük bir benzerliğe sahip olduğunu ve ikisinin de verimli faaliyetler için birlikte kullanılabileceğini ekledi.  Bunun yanında piyasada bomba etkisi yaratan SWIFT’in r3 ile olan ortaklığına da değinen Kitao, bu girişimin Ripple’yi altüst edebileceğini itiraf etti. Ancak görüşüne göre pazarın yüzde 13 oranında artmasına neden olan bu gelişme oldukça heyecan verici:

SWIFT, her gün 10.000’den fazla işbirliği ile yaklaşık 15.000 işlem gerçekleştiriyor. Gerekli teknolojiye sahipler ama SWIFT bile kendi sınırlarına ulaştığını kabul ediyor. Yapabilecekleri her şeyi yaptılar ve r3 bağlantısı ile maliyetlerini önemli ölçüde azaltabildiler.

Yoshitaka Kitao, SBI’nin bölge bankalarıyla birlikte çalışacağını ve r3 Corda’yı kullanarak işlem biçimlerinin değiştirilebileceğini belirtti.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin