2 subat bitcoin
2 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC için 3.500 dolar yolu açılabilir

2 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC için 3.500 dolar yolu açılabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2 Şubat Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin dün gün açılışında 3.400 dolar seviyesine kadar düştükten sonra 3.488 dolara kadar yükselerek bir önceki günün zirvesini yeniden denedi.
  • Ardından gelen düzeltme hareketi ile de günü 3.460 dolar seviyelerinde kapattı.
  • Yeni günde BTC/USD paritesinin negatif görünüm ile başlayarak 3.440 dolardaki destek noktasını test ettiğini gördük.

2 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin hafta içi hareketlerinin büyük bir bölümünde 3.400 – 3.490 dola arasında salınım gösterdi. Fibonacci düzeltme seviyelerine uygun fiyat hareketleri gördüğümüz BTC/USD paritesinde bu durum alım satım işlemlerinin manipülatif hareketlerden uzak yatırımcı kararlarından oluştuğu izlenimi verdi.

3.400 doların ana destek olarak kabul gördüğü BTC/USD paritesinde yukarı yönlü hareketlerde ise 3.490 dolar seviyesi önemli bir direnç noktasını oluşturuyor. Bu iki fiyat arasında volatil hareketler gösteren Bitcoin, kısa vadedeki zirve seviyesini geçemeyince bir takım düzeltme hareketlerine maruz kalıyor.

Bitcoin hafta içinde iki kere zirve seviyesi olan 3.490 doları geçme için hareket etti. İlk girişiminde başarısız olunca BTC fiyatı 3.400 dolara kadar geriledi. İkinci girişimi ise dün gerçekleşti. Bu hamle de başarısız olunca BTC’nin hafta sonu ilk günü sabahında 3.440 dolara kadar gerilediğini gördük.

Devam eden fiyat hareketleri bu seviyede bir destek oluştuğunu gösterdi. 3.440 doların destek olarak teyit edilme durumu ise 4 saatlik BTC/USD grafiğinde fiyatın 3.450 doların üstünde kalması ile teyit edilebilir.

BTC/USD öğle saatlerinde önce 3.450 dolar seviyesini kazanabilirse bu noktadan kazanımlarını artırabilir. Ve böyle bir yükseliş bu sefer iki kere denenip geçilemeyen 3.490 doların kırılmasını sağlayabilir. Hafta sonu boyunca olumlu fiyat hareketlerinin devam etmesi ise BTC’yi 3.500 dolar bandına taşıyabilir.

Ayrıca grafikte bir ters omuz baş omuz formasyonu (TOBO) oluşmak ihtimali de görülüyor. Bu formasyon düşen trendlerin sonunda görülen bir yükseliş belirtisi olarak yorumlanabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Mevcut hareketleri MACD, Stokastik ve RSI gibi sık takip edilen teknik göstergeler ne şekilde destekliyor diye baktığımızda;

4 saatlik BTC/USD grafiğinde, MACD negatif bölgede çift tepe görünümü yapmış durumda. MACD histogramının negatif bölgeye geçmemesi durumunda – satışların 3.440 dolarda sınırlı kalması- hızlı bir yükseliş görebiliriz.

Stokastik RSI ise aşırı satım olarak kabul edilen seviyeden aşağı doğru yönelmiş durumda. Bu durumda fiyatın bir kez daha 3.440 doları test etmesine neden olabilir.

RSI ise 50 seviyesinin altında yatayda hareket ediyor. Yukarı yönlü bir hareket için RSI’nın 50 seviyesinin üzerinde kuzeye yönelen hareketinden teyit almak gerekiyor.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin